Còmic

girona

La Girocòmic consolida el seu format amb 9.000 visitants

Unes 9.000 persones de totes les edats han visitat aquest cap de setmana la setena edició de la Girocòmic, la fira del còmic, el manga i l’entreteniment, al Palau de Fires de Girona. “El format ja s’ha consolidat i, a partir d’ara, es tracta d’anar millorant-lo en alguns aspectes concrets”, diu el director de la Girocòmic, Aleix Freire, mentre a l’escenari principal es desenvolupa la final del torneig de Janken, que no és una altra cosa que la versió japonesa del tradicional i universal joc de pedra, paper i tisora, amb uns participants molt apassionats. La cultura japonesa i oriental en general, tant la més mil·lenària com la més pop, tenen un gran protagonisme a la Girocòmic, on aquest any hi ha hagut un escenari exterior dedicat sobretot als espectacles més participatius, en què s’ha pogut veure com uns quants catalans han ballat, alguns amb quimonos, balls tradicionals nipons en rotllana no tant diferents a una sardana.

L’èxit de la setena Girocòmic s’ha pogut constatar amb les riuades humanes que voltaven matí i tarda pels dos nivells del Palau de Fires, amb un públic més familiar al matí i molts seguidors, en general força joves, dels videoclips, el manga i la ficció fantàstica en general. Autors joves com ara la il·lustradora digital Laia López i el gironí Carles Dalmau han tingut molts seguidors fent cua per aconseguir un dels seus dibuixos, al costat d’autors de trajectòries més llargues com ara el ja clàssic Max i el duet format per Albert Monteys i Manel Fontdevila, que també van rememorar el seu pas per El Jueves, amb la secció Para ti que eres joven, ara compilada en un llibre, en una de les últimes converses dirigides per Jacint Casademont a l’escenari principal de la fira. Intentant evitar el concepte del “políticament correcte”, Monteys i Fontdevila van reconèixer que el seu humor ha evolucionat i segurament ara tindrien més cura que en els anys noranta per tractar determinats temes, com ara els relacionats amb el gènere. “Un ha de fer acudits que després pugui defensar”, van dir els humoristes.

La Girocòmic és, per a molts dels assistents més joves, una ocasió immillorable per anar disfressats com els seus personatges preferits, per lluitar amb espases làser galàctiques o competir en videojocs com ara League of Legends, la final del qual ha estat una de les últimes grans atraccions d’aquesta setena edició, juntament amb les coreografies d’inspiració coreana de la Random Play Dance.

El director de la Girocòmic també ha destacat el gran creixement de les propostes d’autor del primer pis, on es concentren els dibuixants, artistes i artesans que ofereixen les seves pròpies creacions sense intermediaris. “Tenim una llarga llista d’espera per participar-hi i podríem arribar a omplir tres vegades aquest espai”, afirma Freire.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid