Llibres

Figueres

La tercera edició del Ceba Negra tornarà a reunir experts de la crònica negra a Figueres

L’homenatge a Bruno Pérez i una taula rodona sobre el segrest de la farmacèutica d’Olot Maria Àngels Feliu, seran els plats forts de la nova edició del festival que se celebrarà a La Cate els dies 1, 2 i 3 de març

La tercera edició del Ceba Negra tornarà a reunir a Figueres alguns dels millors experts de la crònica negra. Les activitats del festival començaran el divendres 1 de març a les 7 de la tarda a la Biblioteca Fages de Climent on Fàtima Llambrich presentarà el llibre Brots de narcosocietat, on a través de les seves investigacions, explica com es relacionen els narcotraficants, quina estructura organitzativa tenen, les connexions amb el Marroc i els policies corruptes, i com conflueix el triangle Galícia–Catalunya–estret de Gibraltar. El doctor Narcís Bardalet li prendrà el relleu per parlar de la sèrie documental que protagonitza, El forense (3Cat).

El gruix de la programació es concentrarà el dissabte, amb un seguit de conferències que començaran a les 10 del matí i la inauguració de l’exposició En la piel del asesino de Salvador Larroca i que es podrà veure durant els dies que duri el festival en el vestíbul de La Cate. Entre altres, es podran escoltar les intervencions dels membres del podcast La Nit Més Fosca, Joan Plana, Xavi Gorro i Sergi Trinidad; la companyia de videojocs Frisant Games que presentaran 57 Knives; Elena Merino aportant teories al cas OJ Simpson; l’agent d’homicidis Òscar Tarruella explicarà de primera mà com és el dia a dia d’un agent de la policia especialitzat; i la jurista, criminòloga, professora a la Universitat Internacional de València i especialista en personalitat psicopàtica i delictes violents a més d’escriptora i divulgadora Paz Velasco parlarà sobre les motivacions per matar. A les 8 del vespre serà el moment estrella del festival, quan es faci entrega la Fulla Negra al pèrit judicial informàtic forense Bruno Pérez; ell mateix oferirà una conferència titulada El forense digital.

La darrera jornada del Ceba Negra, la del diumenge 3 de març, començarà a les 11 del matí a La Cate amb La investigació del segrest de la farmacèutica d’Olot, una taula rodona que comptarà amb la participació del prestigiós advocat gironí i també l’advocat de Maria Àngels Feliu, Carles Monguilod, dels periodistes que van participar de primera mà narrar el cas Tura Soler i Jordi Grau, del forense Narcís Bardalet i l’expert en ciberseguretat Bruno Pérez.

Segons els organitzadors Jacint Casademont, Xavi Gorro i Francesc Llopis “aquesta tercera edició ha de servir per consolidar el festival, l’únic de tot l’Estat Espanyol dedicat exclusivament al true crime i a la investigació criminal”, i han afegit que “esperem que l’acollida d’aquest any per part del públic sigui igual de massiva que en les edicions anteriors, un fet que ens dona energies per continuar any rere any destinar més esforços i recursos a un tema tan controvertit, però que a la vegada apassiona cada vegada a més gent”.

Totes les xerrades i conferències del Ceba Negra 2024 són gratuïtes i no requereixen inscripció prèvia ni reserva. Per a més informació: www.cebanegra.com



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid