Música

festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

La quarta edició del Festival Jordi Savall, coordinat per Martí Santcliment i organitzat per la Fundació Centre Internacional de Música Antiga (CIMA) amb el suport del Departament de Cultura, tindrà lloc del 12 al 18 d’agost a Montblanc i als Reials Monestirs de Poblet i Santes Creus. El festival posarà èmfasi en la presència femenina i en l’acollida de programes interpretats per conjunts musicals joves i emergents.

Sota el lema A la convivència s’exploraran temes com ara la pau, la tolerància i la riquesa de la diversitat cultural. Immersos com som en un context bèl·lic a escala internacional, el festival vol ser una pregària per la pau i la convivència i alhora homenatjar i recordar totes les víctimes de la violència.

El festival s’iniciarà al convent de Sant Francesc, amb un concert dedicat a l’amor i les músiques del Trecento italià. El conjunt Intactvs, dirigit per Efrén López, donarà el tret de sortida al festival.

Al Reial Monestir de Santes Creus hi haurà amb un concert homenatge a Marco Polo, per commemorar els 700 anys de la seva mort, dirigit per Jordi Savall. Santes Creus esdevindrà, durant alguns dies, un refugi de diversitat i tolerància, amb la presència de músics d’arreu del món que expressaran les seves riques tradicions musicals. Hi destaquen concerts com La veu dels tàrtars, a càrrec de l’Ensemble Ekiyat, i Pythia, a càrrec de l’Ensemble Irini, en què dialoguen les músiques vocals occidentals i bizantines, amb cants de l’antiga Constantinoble inspirats en el vincle entre feminitat i divinitat.

Jordi Savall, en el projecte Un mar de músiques que s’interpretarà el 18 d’agost, dirigirà un diàleg intercultural a través de la música procedent dels territoris afroamericans conquerits. Les músiques del Carib, l’Atlàntic i la Mediterrània s’uneixen per establir un diàleg sonor. En el projecte participen cantants cubanes com Teresa Yanet i Lixsania Fernández, i músics convidats de Cuba, Brasil, Estats Units, Mali i Veneçuela, a més de La Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI.

La Jove Capella Reial de Catalunya, dirigida per Lluís Vilamajó, presentarà una composició inspirada en textos bíblics i de Sant Bernat de Claravall. De figures internacionals hi haurà Alfia Bakieva, Paolo Pandolfo, Amélie Chemin, David Sagastume, Luca Guglielmi, Francesco Spendolini i David Glidden, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència