Cinema

Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Tindrà lloc entre l’11 i el 18 de maig i entre altres guardons honorífics que s’entregaran també hi ha un per a Cayetana Guillén-Cuervo i un altre al muntador Amado Carreras

A aquesta primera edició s’hi han inscrit 4.500 pel·lícules de 122 països

Blanes vol convertir-se en un referent cinematogràfic amb la celebració del Costa Brava International Film Festival, que es farà entre l’11 i el 18 de maig. Que coincideixi per dates amb el de Canes no espanta als organitzadors, que destaquen que s’hi han inscrit 4.500 pel·lícules de 122 països. Després d’una selecció s’hi projectaran 140 curtmetratges i 40 llargmetratges al teatre de Blanes, la sala d’assaig i els multisala Ocine.

L’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, ha destacat que hi ha una “àmplia presència internacional” i celebren l’interès que ha despertat el certamen arreu del món. De totes les obres seleccionades, ara hi haurà un jurat que escollirà les obres premiades en 25 categories diferents. El veredicte, però, no es decidirà fins el 17 de maig quan el jurat es reuneixi. Els premiats s’anunciaran l’endemà, el 18 de maig, en la gala de clausura del festival i d’entrega de premis. L’acte estarà presentat per l’actor i humorista Pep Plaza.

D’entre totes les categories, n’hi ha sis que tenen una dotació econòmica. Es tracta de les millors obres en llengua catalana, a nivell espanyol i internacional per als curtmetratges i també en llargmetratges. La resta de premis estaran reconeguts amb una escultura feta per Jordi Coll. L’escultor explica que ha intentat combinar elements icònics de Blanes, com Sa Palomera amb una pel·lícula que s’enfila amunt.

Tres premis honorífics

Per altra banda, el festival entregarà tres premis honorífics. El primer d’ells serà pel muntador Amado Carreras, qui ha participat en obres com La rossa del bar, La senyora o Històries de la puta mili. Carreras es va morir aquest hivern, però abans el govern local ja va comunicar-li que li donaria el premi en el festival. En homenatge a Amador Carreras, a partir d’ara el guardó per distingir els professionals tècnics portarà el seu nom. El premi d’honor a divulgació del cinema serà per a Cayetana Guillén-Cuervo, per la seva tasca al capdavant del programa Versión Española de RTVE des del 1998.

Per últim el premi honorífic a la trajectòria serà per a l’actriu Mònica Randall. La seva prolífica carrera, amb una quarantena de llargmetratges, va començar amb La Revoltosa l’any 1963, i entre els títols que va protagonitzar recordem Sol Rojo, Abuelo made in spain, Cría cuervos, Verano del 70, Un adulterio decente i, sobretot, el paper de Mercè a La escopeta nacional, que es projectarà durant el festival, fora de competició.Els premis honorífics es donaran en la gala d’obertura del festival cinematogràfic el dia 11 de maig al teatre de Blanes.

Activitats paral·leles

A banda de la projecció dels films seleccionats, el BCBIFF organitzarà una variada agenda d’activitats paral·leles: des d’una Zombie Walk (12 de maig) a una Flashmob (11 de maig), passant per una exposició de pintures de Javier Mariscal i Andreu Buenafuente, concerts, presentacions de llibres...

Blanes també voldrà ser la capital del cinema català amb la participació de professionals i celebritats del sector que vindran a presentar pel·lícules en competició, o bé per protagonitzar algunes de les activitats.

Per a la Gala de Lliurament de Premis del 18 de maig, l’actriu Ruth Gabriel presentarà el seu llibre Mujeres de Cine; els actors Assumpta Serna i Scott Cleverdon protagonitzaran una taula rodona sobre el Codi ètic al cinema; i Sebastià d’Arbó protagonitzarà una conferència-col·loqui com a complement de la projecció del documental El pionero, del qual n’és protagonista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona
sant jordi

Per Sant Jordi es van vendre dos milions de llibres

Barcelona
circ

Les Nits de Circ inclouran cintes aèries a 8 metres del terra i forçuts de Mongòlia

roses