Art

patrimoni

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

L’alcalde Jaume Collboni està esquivant donar explicacions als impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny. El 21 de març, van entrar al registre de l’Ajuntament de Barcelona la instància sol·licitant audiència amb ell per entregar-li en mà la llista d’adhesions (a la vora de 550) a la carta en què denuncien el “desballestament” de les col·leccions històriques de l’equipament de la plaça de les Glòries. “La resposta va ser que derivaven el tema al regidor de Cultura, Xavier Marcé. El 26 de març vam insistir que volíem que a la reunió hi fos present l’alcalde, perquè només amb Marcé no la farem. A data d’avui no hem rebut cap resposta”, lamenten.

La reconversió del Museu del Disseny en un centre que posarà l’accent en la contemporaneïtat en detriment del llegat que custodia ha encès les alarmes en el sector del patrimoni, que es va mobilitzar arrel del tancament de les sales on s’exposaven els fons d’arts decoratives, el passat 3 de març. La carta que van fer circular tot d’una els coordinadors de la iniciativa Salvem el Museu del Disseny ha rebut suports de coneguts professionals de la cultura. Entre d’altres, l’han signat els historiadors Agustí Alcoberro, Jordi Casassas, Albert Garcia Espuche, Enric H. March, Eduard Riu-Barrera, Jaume Sobrequés i Pau Vinyes; els historiadors de l’art Bonaventura Bassegoda, Josep Bracons, Eduard Carbonell, Albert Domènech, Mireia Freixa, Vicenç Furió, Maria Garganté, Reinald González, Carme Grandas, Immaculada Lorés, Montserrat Pagès, Albert Velasco i Daniel Vilarrúbias; els arquitectes Miquel Badal i Xavier Fabré; la historiadora del disseny Isabel Campí; l’ex directora del Museu Tèxtil i de la Indumentària Rosa Maria Martín Ros; el filòleg Albert Rossich; la joiera Margarita Kirchner; el fotoperiodista Gustau Nacarino; la crítica literària Marta Nadal; el dissenyador gràfic Víctor Oliva Pascuet; el cineasta Hilari M. Pellicer; i el col·leccionista Joan-Artur Roura. També s’hi han adherit persones de molts altres àmbits professionals (metges, científics, geòlegs, enginyers).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà

cinema - cinema bèl·lic

Russell Crowe rescata soldats a Filipines

cinema - drama

Hamaguchi signa una faula sobre la natura i el mal

música

El saxofonista holandès Benjamin Herman actua a l’Hotel Castell d’Empordà

la bisbal d’empordà