Arts escèniques

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi de Reus

La 28a edició del Trapezi de Reus encara l’última jornada després de quatre dies d’actuacions amb una quarantena de companyies catalanes i internacionals que han mostrat les noves tendències al món del circ amb espectacles sobre gènere, maternitat, salut mental o qüestions socials a través de noves dramatúrgies. “El nou circ incorpora nous llenguatges, amb elements com la manipulació d’objectes, les titelles i posades en escena molt riques en escenografia i vestuaris que ajuden a evolucionar en els espectacles”, ha afirmat a l’ACN una de les codirectores del festival, Cristina Cazorla. Trapezi s’acomiada amb Cabaret, que ha esgotat entrades.

Al llarg del dia s’han programat una trentena d’actuacions en carrers i teatres de la ciutat i, a l’espera de fer el balanç oficial de xifra d’assistència, l’organització valora molt positivament la rebuda de la 28a edició de la Fira Internacional de Circ de Catalunya. En aquesta ocasió, la meitat de les companyies han estat catalanes, un 25% prové de l’estat espanyol i la resta són internacionals. El programa també ha tingut en compte la paritat en els artistes participants del certamen i la meitat han estat dones.

La cita electoral de demà ha influït en el festival, si bé no l’ha escurçat. Així, s’ha optat per reorganitzar els espectacles i activitats al voltant del certamen, que s’ha encetat un dia abans de l’habitual i posa el punt final aquest dissabte. Segons l’organització, es tracta d’un exercici de “responsabilitat”, per facilitar que tant el públic com els membres de les companyies tinguin la possibilitat d’anar a votar als centres de votació que els correspongui.

Aquest és el segon any consecutiu en què el Trapezi ha estat codirigit per Alba Sarraute i Cristina Cazorla, qui es marquen com a repte seguir creixent en qualitat artística i amb la mirada posada en les cures, tant pel que fa al sector com pel públic. “Hi ha una part molt important que comencem a veure, que és la generació de nous circuits i potenciar que el circ estigui més present en programacions estables”, ha destacat Cazorla a l’ACN. En aquest sentit, també han remarcat la importància de donar veu a les noves tendències del món del circ, on es combinen diferents tècniques artístiques per parlar de noves temàtiques.

Un altre dels aspectes on Cazorla i Sarraute han posat el focus ha estat la possibilitat de treballar amb més marge de temps per garantir caps de cartell “potents” al llarg de la programació. Enguany s’han acreditat unes 500 persones, de les quals 300 formen part del circuit professional. De fet, la direcció també aposta per atreure el públic professional per tal que presentin les seves propostes artístiques abans de ser programades en sales i, alhora, vegin en Trapezi un punt de trobada on crear sinergies amb altres artistes, productors i distribuïdors. En aquesta línia, en aquesta edició s’ha incrementat el nombre de carpes on actuar, amb la voluntat d’oferir espais per a espectacles de sala més enllà dels teatres de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.