Altres

MÚSICA

El Sónar trasllada l’univers immersiu dels Chemical Brothers a Casa Batlló

‘The cube’ engega els passis demà al vespre en un dels soterranis de l’edifici dissenyat per Antoni Gaudí

L’experiència utilitza sis cares de projecció, fins ara, el de major complexitat a Barcelona

Demà (21h) arrenca oficialment The Cube, l’experiència immersiva que proposa el Festival Sónar a la Casa Batlló de Barcelona. El nou projecte cultural arrenca amb Music: Response, una instal·lació 360 graus que endinsa el públic en l’univers audiovisual dels concerts del duo anglès The Chemical Brothers. Els músics Tom Rowlands i Ed Simons amb els treballs visuals de Smith & Lyall proposen un viatge a partir de la música de la banda amb una narrativa basada en píxels, àudio d’alta gamma i aportacions d’artistes, creadors i enginyers de primera línia.

En un dels soterranis de l’emblemàtica casa barcelonina, The Cube transporta els assistents a l’interior de la música amb personatges icònics i visuals abstractes. El relat juga amb els sentiments de tensió i alliberament, s’inspira en la tradició de la visual music, ofereix una experiència que permet sentir a l’audiència el poder transformador i alliberador de la música.La instal·lació aporta una nova dimensió, amb part de material creat per a l’ocasió, a l’univers creatiu sorgit de la col·laboració entre Casa Batlló, el Sónar i The Chemical Brothers. Segons han explicat, el públic se situa al centre de l’experiència i s’envolta dels famosos robots i ballarins 3D.

Music:Response és una videoinstal·lació de sis canals amb àudio estèreo de 13 minuts de duració. Es podrà veure, des de demà fins al 31 de juliol, al vespre. Pel codirector de Sónar, Enric Palau, segons recull l’ACN, la particularitat de l’espai és que “és l’únic de Barcelona que té sis cares de projecció” i que genera una sensació “d’immersió total”. “És una relació personal cap a l’espectador. Fa la sensació que tu estàs dins el que es presenta”, ha expressat. L’experiència de The Cube trasllada una sensació on el visitant està rodejat d’imatge i so, entre un estat de flotació i de vertigen. “Hi ha imatges a gran velocitat que el cos no pot acabar d’experimentar. Això dona possibilitats increïbles d’innovar”, ha afirmat Palau.

Pel que fa als artistes creadors dels visuals de The Chemical Brothers Adam Smith i Marcus Lyall s’han mostrat honorats de treballar a un espai ideat per Antoni Gaudí, de mostrar-hi per primera vegada la peça i han reivindicat la llibertat amb la qual treballava l’arquitecte amb la creació de mons únics “que els agradaria poder reproduir”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.