Música

Novetat editorial

Publiquen la biografia de Tomàs Sobrequés, gran dinamitzador de la música a Girona

El llibre, escrit per Lluís Brugués i publicat per l’Editorial Base, es presentarà demà, dimarts 28 de maig, a la Fundació Valvi

El músic, pedagog i historiador de la música Lluís Brugués i Agustí (Bordils, 1949) acaba de publicar el llibre El ciutadà Sobrequés. Tomàs Sobrequés i Masbernat (1878-1946), una biografia d’aquest destacat violoncel·lista, professor de música i gran promotor d’activitats musicals a la Girona de la primera meitat del segle XX. El llibre, que es presentarà demà, dimarts 28 de maig, a la Fundació Valvi de Girona (19 h), ha estat publicat per l’Editorial Base, molt vinculada a la família Sobrequés des dels seus orígens. Tomàs Sobrequés i Masbernat era el pare de l’historiador Santiago Sobrequés i Vidal (1911-1973) i avi, per tant, de l’historiador i polític Jaume Sobrequés i Callicó (1943). Tomàs Sobrequés i Masbernat va ser el primer professor de música de l’Escola Normal de Girona, càrrec que va ocupar entre el 1915 i la guerra, i entre altres iniciatives va fundar la Schola Orpheonica de Girona, l’Associació Musical Gironina i la revista musical Scherzando. També va dirigir en diferents etapes el Teatre Principal i el Teatre Albéniz, i va organitzar concerts d’importats personalitats musicals, com ara Pau Casals.

La presentació de demà anirà a càrrec de l’arxiver i historiador Joan Boadas, actual cronista de la ciutat de Girona, i al final de l’acte un quartet de corda interpretarà un Minuetto compost per Tomàs Sobrequés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia