Música

MÚSICA

El Primavera Sound ja batega al Parc del Fòrum

Amb els concerts, avui gratuïts, de la mallorquina Maria Jaume o Stella Maris, grup de vida efímera sorgit de la sèrie televisiva La Mesías, entre d’altres, el Primavera Sound ha engegat la seva frenètica activitat al Parc del Fòrum, per on aquests pròxims quatre dies hi passaran més de dos-cents artistes i espectadors provinents, segons fonts del festival, de 134 països diferents.

El Primavera Sound, que arriba a la 22a edició, no es farà enguany a Madrid, després de l’experiència fallida del 2023, i s’ho tornarà a jugar tot a Barcelona, on, des de dilluns, ja s’estan celebrant concerts en diferents sales en el marc del festival.

Al Fòrum s’hi han instal·lat fins a quinze escenaris, un dels quals porta el nom de Steve Albini, productor de grups com Pixies o Nirvana i visitant habitual del Primavera Sound com a integrant del grup Shellac. Paritari i amb “representació d’identitats dissidents”, el cartell artístic es presenta “divers i transversal”, amb noms de primer ordre mundial, uns quants tresors amagats i actuacions de diversos artistes catalans, entre els quals Guillem Gisbert, Mushkaa, Alizz, Renaldo & Clara, Maria Hein, Mujeres o Ferran Palau.

De la jornada de demà cal destacar el retorn dels novaiorquesos Vampire Weekend i dels britànics Pulp, així com la presentació en solitari de Beth Gibbons, a qui ja hem vist actuar al Fòrum com a integrant de Portishead, o els australians Amyl & The Sniffers, protagonistes d’una bona descàrrega de punk en l’edició de fa dos anys. Divendres serà molt probablement el gran dia de Lana del Rey, que haurà de compartir protagonisme amb un altre grup icònic de les programacions del Primavera Sound, els també nord-americans The National, tots plegats en una jornada en què s’hi espera també el rapper mallorquí Rels B, el grup d’electrònica Disclosure o el projecte musical de l’actor Keanu Reeves (Dogstar) i en què caldrà estar molt atent a la graella d’actuacions de l’auditori del Fòrum, amb potencials sorpreses com ho poden ser els concerts de l’enigmàtica Joanna Sternberg o la californiana Jessica Pratt. Finalment, dissabte, en una jornada marcadament femenina, PJ Harvey, SZA, Charli XCX i Róisín Murphy actuaran en l’horari de prime time, mentre que a l’auditori convindrà no perdre’s el debut dels irlandesos Lankum a la ciutat.

Per al Primavera Sound 2024 encara hi ha entrades a la venda i, com en les últimes edicions, s’hi espera una majoria de públic estranger.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CULTURA

Pineda i Santa Susanna busquen “in extremis” nova ubicació pel Mar d’Estiu

PINEDA / SANTA SUSANNA
CRÒNICA

Bon jazz reivindicatiu a la vora del mar

Cultura

Ha mort l’activista cultural menorquí Gonçal Pons i Moll

cinema

‘Casa en flames’ supera els 150.000 espectadors a tot l’Estat

Barcelona
música

El festival Les Nits de Barcelona reuneix més de 44.000 espectadors

barcelona
música

Lluc estrena ‘2002’ un tema que ‘sampleja’ la cançó ‘Per cada u’ de Mar Pujol

BARCELONA
Julieta Venegas
Cantant i compositora mexicana

“No em sento molt establerta enlloc”

Sant Feliu de Guíxols
estrenes de cinema

Guédiguian, sempre fidel als seus actors, temes i ideals

Barcelona
Guaita què fan ara
Sèries

‘Eric’ no és la millor sèrie de l’any, però sí una de les més originals