Cultura

Els premis Gaudí reuneixen el millor cinema català

Cinema

L'Acadèmia del Cinema Català, presidida per Joel Joan i creada just fa un any, es donarà a conèixer al gran públic aquesta nit gràcies a la cerimònia de lliurament de la primera edició dels premis Gaudí, que se celebrarà a les instal·lacions de Televisió de Catalunya i serà retransmesa per TV3 a partir d'un quart d'onze de la nit. Forasters i amb 9 nominacions i Bienvenido a Farewell-Guttman amb 10 són les pel·lícules favorites de la nit.

La primera gala dels premis Gaudí compta amb 19 categories a concurs, més un Gaudí d'Honor. Entre les categories s''hi troben les habituals en aquest tipus de certàmens, com els millors actor i actriu, el millor guió i millor direcció. Pel que fa a la millor pel·lícula, aquest premi s'ha dividit en tres categories, millor pel·lícula europea, millor pel·lícula en llengua no catalana i millor pel·lícula en llengua catalana. Consulteu aquí la llista de nominats.

El primer Premi Gaudí d'Honor ha estat atorgat al cineasta barceloní Jaime Camino en reconeixement a la seva trajectòria de més quaranta anys dedicat a les creacions per al cel·luloide. Camino va començar la seva carrera amb Los felices sesenta (1963) i és autor d'una extensa filmografia, en què destaquen pel·lícules ambientades a la Guerra Civil, com ara España otra vez (1968), La largas vacaciones del 36 (1976) o el documental La vieja memoria, un gènere que va impulsar a l'Estat espanyol.

La gala estarà presentada per Clara Segura i compta amb la música de Cabo San Roque, els balls de Camut Band, les percussions de Mortimer, les coreografies de sol Picó, l'humor de Monti i l'actuació de la Coral Sant Jordi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.