Cultura

Sentits per a sentència

Televisió Espanyola ha posat fi, tal com es preveia, al període de votació popular dels candidats a representar-la al certamen d’Eurovisió que se celebrarà a Oslo

Televisió Espanyola (TVE) ha tancat la primera fase de selecció de candidats per al Festival d’Eurovisió, que tindrà lloc el 29 de maig a Oslo, Noruega.

La radiotelevisió pública estatal ha promocionat aquesta primera tria amb l’engrescador lema Eurovisión 2010: tu país te necesita, una crida que ha estat irresistible per a candidats i candidates com ara Karmele Marchante, propulsada des de Tele-5 amb el tema Soy un tsunami i amb el nom de guerra de Pop Star Queen, que és poc español però que aporta molta internacionalitat per la cosa de l’anglès.

Com se sap, l’operació Marchante, també coneguda com a Chikilicuatre 2, no va acabar de reeixir. De fet, va tenir un final tirant a abrupte quan els manaires de TVE van percebre que començaven a estar fins al capdamunt del xou paral·lel que els organitzava la competència: la cosa va acabar amb una amena nota dels serveis jurídics de TVE en què s’informava Tele-5 que ja tenien a punt les accions legals i judicials oportunes per si de cas volien seguir amb la gresca.

Aquest afer, de fet, posa en relleu la cara i la creu del certamen televisivomusical, que havia arribat a ser una cita inexcusable i que es va enfonsar en el pou de la misèria fins que va començar a acollir representants d’això que s’ha vingut a anomenar friquisme –de l’anglès freak, que es pot traduir com a fenomen, monstre, inusitat, inesperat...

Les russes t.A.T.u., que aportaven el seu lesbianisme al seu potencial musical, l’esmentat Chikilicuatre –que no va fer un mal paper si se’l compara amb els seus precedents i els seus successors–, els Lordi, que combinaven la mitologia nòrdica amb les disfresses glam rock del grup musical dels Estats Units Kiss, i el gall d’indi Dustin, el nino de pelfa irlandès, entre d’altres, han estat els símbols d’una època a què es vol posar fi de manera radical perquè, com amb els realities, aquestes coses se sap com comencen, però no se sap com acaben.

Ara, TVE mirarà que els vots siguin bons –Coral Segovia i John Cobra estan en bona posició, però no hi ha res decidit– i farà la llista oficial. I, després, farà una gala final amb Anne Igartiburu i Ainhoa Urbizu de conductores, en la qual, tot i que hi haurà més votació popular, els experts del jurat posaran ordre. Dit d’una altra manera, s’ha acabat l’esbarjo fins a l’any vinent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa