cultura

Descobrir i viure el patrimoni

El Museu d'Història de Catalunya organitza les Jornades Europees del Patrimoni 2010 (JEP) oferint 480 activitats gratuïtes repartides en uns 200 municipis del país els dies 24, 25 i 26 de setembre. Les Jornades Europees del Patrimoni, que se celebren a nivell internacional amb el suport del Consell d'Europa des de 1991, pretenen fomentar el coneixement i respecte pel patrimoni cultural i artístic amb activitats als monuments, jaciments arqueològics, museus i col·leccions d'art de Catalunya. Les Jornades compten amb la participació de moltes institucions que ofereixen un vast i variat programa d'activitats –detallat per municipis– que es pot descarregar al web www.mhcat.net/.

Pel que fa a la demarcació de Girona, hi ha un munt d'activitats programades, la majoria de les quals jornades de portes obertes i visites guiades. Entre altres, destaca el concert de Falla que oferirà divendres Leonora Milà al Centre Cívic de Breda (19.30 h); l'exposició de llibres de Mercè Rodoreda i sobre l'autora que es fa a la biblioteca de Castell-Platja d'Aro; la sortida guiada sobre l'aprofitament del riu Ter que es farà dissabte a la Cellera de Ter (pg. del Carrilet, 9 h); la sèrie de visites teatralitzades que tindran lloc al Museu d'Història de la Ciutat (dissabte, 18 h) i al monestir de Sant Pere de Galligants de Girona (diumenge, 12 h); la dansa eclèctica a càrrec de la ballarina Èlia Genís, que tindrà lloc al monestir de Sant Pere de Rodes (dissabte, 21 h); la visita teatralitzada al Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols (dissabte, 18 h), o la sortida amb bicicleta Terra de pirates, que permetrà descobrir les torres defensives de la plana del Ter que ha organitzat per dissabte i diumenge (10 h) l'Oficina de Turisme de l'Estartit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA