cultura

La banda simfònica del Cercle Catòlic de Torrent incorpora nous músics

La societat centenària ha inclós la benvinguda dins dels actes en honor a la patrona dels músics

L'afecció per la música en aquesta localitat de la comarca de l'Horta, pren força cada any que passa. També enguany, desenes de músics de les dues formacions existents a la vila, s'han incorporat a les formacions simfòniques.

En aquesta ocasió, la banda Simfònica del Cercle Catòlic, ha celebrat els actes de benvinguda a dotzena i mitja de nous músics que, a partir d'ara, configuren el reforç de la plantilla.

Si bé, va estar diumenge passat el moment en que es van incorporar formalment a la Banda, ha estat durant aquest cap de setmana que han estat presentats davant la municipalitat torrentina, personalitzada en l'alcaldessa de la ciutat.

Una banda centenària

Pere Rossell

La banda del Cercle, ha estat amb diferència, la banda més antiga de les dues existents a la localitat. De marcat caràcter confessional, ha patit al llarg de la seua llarga història, els clàssics daltabaixos de les formacions d'aquestes característiques. Però ara es pot ben dir, que repreta —des de la perspectiva artística— l'altra banda considerada com a de més qualitat entre gran part de la població.

En teoria, una i l'altra formació bandística, tenen diferències substancials, tot i que el temps i el desgats, fa que les formes i la qualitat musical, cada dia estiguen més pròximes l'una de l'altra.

El Cercle Catòlic, respon a eixe pensament més conservador, que s'hi plasma fins i tot en la preparació dels programes que ha d'interpretar la formació musical. També s'hi mostra (sempre en castellà) en els actes que hi preparar de cara als afeccionats, seguidors i simpatitzants. Podria dir-se que encara hi ha diferències, però cada vegada són menors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa