cultura

‘Cool' i desgraciat

Indi Gest estrena avui a La Planeta ‘Home-natja', una faula de Jordi Oriol sobre les etiquetes que posem i ens posen al llarg de la vida

Quan Jordi Oriol acaba de fer la síntesi argumental d'Home-natja, ell mateix reconeix que tot plegat sembla “una gran bajanada i una gran marranada”. I a continuació, ho matisa: “Però dins de tot això hi ha també tota una sèrie de petites coses que representen la filosofia de vida que predomina actualment”.

Home-natja, l'obra que l'Associació Artística Indi Gest estrena avui a La Planeta dins de Temporada Alta (22h, 14 euros), produïda per Paminondes SL, és exactament el que suggereix el joc de paraules del títol: “Un homenatge a un home-natja”. La delirant història comença en algun moment de l'adolescència del protagonista. Els seus cruels companys li diuen cara-cul i ell, influït per una cosina que domina l'argot americà, es rebel·la contra l'etiqueta i decideix que vol ser cool, que vol dir guai, però sona a cul, de manera que acaba transformat en un super cara-cul i en l'estrella del pop més freak, però al final també més desgraciada.

Més enllà de l'anècdota hiperbòlica i delirant, Jordi Oriol planteja una reflexió sobre “les etiquetes que ens posem i ens posen al llarg de la vida, contra les quals intentem lluitar, però que sovint ens acabem creient”. I una segona reflexió: “Per ser algú en aquesta societat, com més freaki siguis, millor, i què hi ha més original que tenir cara de cul i, si pot ser, tirar-se pets en comptes de parlar”.

Òscar Muñoz, Anna Alarcón i els músics i actors Pep Mula, Carles Pedragosa i Jordi Santanach protagonitzen aquesta coproducció de Temporada Alta i el Teatre Lliure, que el maig vinent es podrà veure a Radicals Lliure i després estarà un mes a la sala Beckett.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen