Cultura

Mirador

‘2010', el disc del 2011

Diuen que avui comença el 2011, però el 2010 no s'ha acabat. I no només perquè molta gent seguirà recordant inútilment els maldecaps que hauran patit l'últim any per culpa de la crisi, sinó perquè és el títol d'una obra mestra de la música catalana que es consagrarà aquest any: 2010, primer àlbum de Pau Vallvé, l'artista abans conegut amb el sobrenom d'Estanislau Verdet.

Falten qualificatius per descriure la bellesa que transmet. Si el defineixo com a cantautor elèctric, pop alternatiu amb estrella o electrofolk per pensar, no crec que proporcioni una idea clara. Si dic que hi sento els ambients imprevisibles de la Björk, la melangia de Yann Tiersen o la bogeria equilibrada del millor Adrià Puntí, ho embolico més. Si escric que són cançons enregistrades a l'estiu però que sonen a hivern, que escalfen el fred i que reconforten l'ànima, tampoc hi ajudo massa.

Pau Vallvé fuig dels tòpics, trenca estructures, prescindeix de melodies fàcils, els ritmes volen... Només un músic amb fusta de geni podria composar, interpretar i produir tot sol aquest 2010. Ho ha fet als seus estudis Miau –un laboratori d'invencions de savi boig, d'on va sortir el reconegut Linòleum, de Maria Coma–, tocant 24 instruments diferents, inclosos carillons amb arquet, ukelele, theremin i trompetes.

No hi faltarà qui enyori les ironies del cantautor freak que es feia anomenar Estanislau Verdet. Per si de cas, el mateix Pau Vallvé assassina la seva antiga personalitat a R.I.P., una versió en clau fúnebre de Yamshes en escabeix, que cantava com a Verdet. Ara ja no fa riure, però colpeix l'ànima. Any nou, vida nova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà