cultura

Projectes culturals finançats per l'Euroregió

La comissió d'avaluació de projectes culturals euroregionals ha aprovat la concessió d'ajuts a nou projectes dels divuit presentats en la primera convocatòria conjunta de l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial Pirineus-Mediterrània

L'Euroregió Pirineus Mediterrània –que agrupa les autonomies d'Aragó, Catalunya i les Illes Balears a l'Estat espanyol, i les regions Migdia-Pirineus i Llenguadoc-Rosselló a l'Estat francès– ha presentat a l'Institut Francès de Barcelona els projectes culturals que finança enguany. En total, 240.000 euros seran repartits entre els nou projectes, dels divuit presentats. Tots tenen un caràcter marcadament transfronterer.

Els projectes finançats són Lo Festenal, Pirineus: Art i Ecologia al segle XXI, MediTerra, A.A. + + (Accompagnement Artistique Filière Musicale), Labo Investigation, Corpus Media # 4, Art Contemporani a l'Hospital, Jornades sobre la Melodia Francesa i Poesia Sense Fronteres.

D'aquest nou projectes, hi trobem participació nord-catalana al projecte Poesia sense Fronteres, poesia catalanooccitana itinerant (11.900 euros de subvenció), on el CIMP de Ceret hi té una part activa.

Al projecte Art i Ecologia al segle XXI (40.000 euros) hi participa el centre d'iniciació a l'ecologia muntanyenca Les Isards, del municipi de Pi de Conflent.

El projecte Lo Festenal, una fira professional pluridisciplinària dins l'àmbit cultural (50.000 euros), té el Consell General dels Pirineus Orientals com un dels organismes que hi participen.

Al projecte Diades de Trobada entorn de la Melodia Francesa 812.500 euros) hi ha el Conservatori de Música de Perpinyà.

La Catalunya autònoma és l'únic territori present en totes les candidatures presentades, seguida del Llenguadoc-Rosselló amb quinze projectes, Migdia-Pirineus amb catorze i les Illes Balears amb set.

L'Euroregió

L'Euroregió Pirineus Mediterrània, nascuda el 29 d'octubre de 2004, és un projecte de cooperació política entre Catalunya, les Illes Balears, Aragó, Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus. L'objectiu de la creació “és crear al nord-oest de la Mediterrània un pol de desenvolupament sostenible basat en la innovació i la integració social i econòmica del territori. A més, volem contribuir a la construcció d'una Europa unida, solidària i propera als ciutadans”, segons es pot llegir en la declaració de principis. Els principals reptes d'aquesta Euroregió són “afirmar-nos com a territori de projectes a escala europea, defensar amb una mateixa veu projectes essencials per al desenvolupament equilibrat i sostenible, millorar la competitivitat internacional tot situant les persones al cor de l'acció i convertir el nostre territori en un pol d'innovació i creixement mitjançant els vincles teixits entre els centres tecnològics, científics i culturals”. L'any 2009 es va constituir L'Agrupació Europea de Cooperació Territorial Pirineus Mediterrània, nou instrument jurídic dotat de personalitat pròpia, per ajudar l'Euroregió a aconseguir els seus objectius, en particular “la cooperació transfronterera, transnacional i interregional, i la cohesió econòmica, social i territorial”. L'Euroregió disposa de tres seus: la direcció tècnica i administrativa, a Tolosa, la secretaria general, a Barcelona, i la representació davant la Unió Europea, a Brussel·les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA

El festival Flors i Violes espera batre rècords de públic

palafrugell