Cultura

Arts visuals

“S'està produint una greu fuga de cervells. Molts artistes marxen a fora, per exemple a Madrid, on tenen més possibilitats”
Florenci Guntín
ASSOCIACIÓ D'ARTISTES VISUALS

A qui fan més mal les retallades en el sector de les arts visuals? Florenci Guntín, secretari general de l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya (AAVC), va al gra: a l'artista. “Les institucions museístiques trampejaran la situació reduint programació, donant joc a les seves col·leccions, col·laborant amb altres centres... però, i l'artista, com sobreviurà sense projectes?”, exclama. Per a Guntín, la precarietat laboral de l'artista a Catalunya és “insostenible”: “La majoria ja no poden ni pagar els 240 euros de la quota mensual d'autònom, i molts marxen a fora, per exemple a Madrid, on tenen més possibilitats; s'està produint una greu fuga de cervells”. Els artistes estan preocupats per la paralització del projecte del centre d'art contemporani del Canòdrom. I també estan nerviosos per les notícies que arriben des del Consell Nacional de la Cultura i les Arts, que podria haver de retallar “fins a un 10%” els ajuts a la creació”. A l'Associació de Museòlegs de Catalunya, la presidenta, Carme Clusellas, confirma els mals auguris per als museus: “Grans projectes aparcats, menys exposicions temporals i reducció de l'horari d'obertura al públic”. Al dibuixant Miguel Gallardo, president de l'Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya (APIC), el preocupa el futur de l'encara nonat Museu del Còmic i la Il·lustració: “Les primeres obres ja s'han fet i, si s'esgota el termini, pot ser que tot el que s'ha fet no serveixi de res; seria matar la inversió de diners i d'esforç que s'hi ha destinat”. “D'altra banda, hi ha un munt de mostres i de premis de còmic i il·lustració que poden desaparèixer directament”, sosté.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen