cultura

música

Crònica

L'últim vals, entre amics

Encara que tothom el convidi a casa seva, no ha de ser fàcil ser l'Albert Om i que t'aturi contínuament la gent pel carrer o –posem per cas– en un concert de Sopa de Cabra, per demanar-te que et facis una foto amb ells, generalment elles, i que a sobre mostris el millor dels teus somriures. A pesar de tot, Albert Om va voler acompanyar Sopa de Cabra en el seu concert de comiat, dissabte al pavelló de Fontajau de Girona i, entre foto i foto de cortesia, és possible que El convidat arribés a escoltar alguna cançó sencera i sense interrupcions. Al mateix sector de les grades laterals de Fontajau, molt a prop de l'escenari, hi havia també en Titot dels Brams, Salvador Escribà de la Salseta –l'home que va descobrir Sopa de Cabra, discogràficament parlant, a final dels anys vuitanta–, el radiofonista i col·leccionista Jordi Tardà i la seva Romy, al costat de Pep Blay, biògraf dels Sopa, i també molt a prop de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que en un moment de comprensible entusiasme va escriure al seu Twitter: “Gran moment rock-n-roll dels Sopa evocant els germans Cardona.”

Els germans Cardona, en Joan i en Pau, i especialment el primer, el ja mític Ninyín, van deixar la seva empremta en el repertori més rocker dels Sopa. La seva germana Carme, la Carmelina Cardona, va assistir al concert de dissabte. Era el dia del seu aniversari i Gerard Quintana la va felicitar des de l'escenari. Era l'últim concert, l'últim vals dels Sopa –“Qui sap quan tornarem a pujar junts a un escenari”, va dir Quintana, deixant la porta entreoberta–, i hi havia un autèntic còctel d'emocions, una barreja única de nostàlgia i eufòria, en un ambient dominat pels crits de més de 5.000 incondicionals del grup gironí. En Cuco va caure enrere mentre jugava amb els seus companys en les presentacions dels músics, però tot va quedar en una petita anècdota per a la història revisada i ampliada del grup, que va acabar allargant el repertori més que en altres concerts, senzillament perquè aquesta era l'última oportunitat que tenia per fer-ho.

Després del concert, el grup va organitzar una petita festa a Fontajau per als seus amics i col·laboradors, com ara Jaume Rufí, l'autor de la lletra de L'Empordà, i Pep Duixans, que va dissenyar el logotip de la cabra banyant-se en el plat de sopa. També hi havia molts músics, com ara Cris Juanico i membres d'Umpah-Pah. Va ser un dels pocs moments de la nit en què Albert Om va poder respirar tranquil, perquè, quan van aparèixer els set membres de Sopa de Cabra, tota l'atenció, les fotos i les peticions d'autògrafs es va centrar en ells. Lògic: aquella era la seva festa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA