cultura

Torna a ser internacional

El Festival de Vídeo i Arts Digitals (VAD) recupera part de la seva identitat

El Festival Internacional de Vídeo i Arts Digitals de Girona (VAD), que enguany celebra la seva novena edició (de dijous, al 15 d'octubre), recupera la seva condició d'internacional, després d'una edició, la de l'any passat, en què el rigor pressupostari va obligar a fer renúncies doloroses. La fundadora, directora i principal promotora del festival, Núria Font, va fer ahir la presentació de la mostra, juntament amb l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i la directora de la Casa de Cultura, Natàlia Molero, que alberga l'exposició i el centre d'operacions del festival. Tornar a obrir les portes ha estat gratificant per a l'organització, però això ha comportat un augment en la càrrega de feina. Font va anunciar ahir que s'han rebut fins a 500 propostes, de les quals s'han seleccionat 50, 42 vídeos i 8 instal·lacions, algunes de les quals interactives. Totes les obres es podran veure en l'exposició instal·lada a la Casa de Cultura, fins el 15 d'octubre, i aspiren als premis Metrópolis, Fundació Fita i VAD Internacional.

L'equip del VAD ha decidit en aquesta edició intervenir no només en l'organització, sinó també en l'àmbit artístic de manera que Núria Font i Eloi Maduell juntament amb Toni Mira i Santi Vilanova han creat l'obra de mapping (projecció de vídeo adaptada sobre una superfície no convencional) Habitat, que es projectarà a la façana de la Casa Masó per la banda del riu Onyar, de manera que aquesta es podrà veure des dels establiments Vola i Volta i Lizarran, a més de des de la banda nord-oest de la plaça de la Independència. Es tracta d'un espectacle de música, llum, dansa i imatges, del qual està previst que es facin dues sessions el 7 d'octubre (21h i 23h), tot i que en podrien ser tres, en funció de l'afluència de públic. Aquest espectacle i l'accés a l'exposició són gratuïts, així com també l'accés a l'acte d'i-nauguració del festival, amb la presentació d'un extracte de l'espectacle Pirouette en re menor (dijous, 20 h a la Casa de Cultura), i a la projecció del documental El ritmo de la tierra, de Dorothée Meddens (divendres, 19 h, també a la Casa de Cultura). També forma part del programa la taula rodona Xarx@cracia, nous paradigmes de participació ciutadana en xarxa, organitzada per LABFàbrica de Celrà.

Les Nits Digitals s'han vist reduïdes a una sola, en aquest cas dissabte vinent (21h), al centre cultural La Mercè, i en el marc del festival Temporada Alta, es podrà veure l'espectacle Stocos, de Pablo Palacio i Muriel Romero. La peça, que forma part d'una trilogia, es desenvolupa a l'espai interior d'una instal·lació d'altaveus que envolten el públic i l'escenari, en què els objectes sonors es desplacen i transformen, seguint trajectòries espacials en funció del moviment dels ballarins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA