cultura

Tocs. cobla

de

Competències a Banyoles

L'octubre regala a la música per a cobla dues de les cites cabdals del calendari anual. Malgrat que els diferents formats de crisi li han comportat el sacrifici del festival nocturn del Palau de la Música Catalana, tot just sortim d'un cap de setmana en què ha brillat l'Aplec de Tardor de les Roquetes, avantsala, quan el calendari ho permet, d'un epicentre carismàtic com és la festa major de Sant Martirià a Banyoles.

Avui es tanca un programa que ha convocat, amb fred i esquitxos, una gernació de visitants a les diferents ballades en què han participat les cobles Principal de la Bisbal, Selvatana, Baix Empordà, Bisbal Jove, Flama de Farners, Mil·lenària, Ciutat de Girona i Casanoves. Vuit cobles vuit (com es diria en un cartell de toros, i que ningú ho interpreti malament; amb la fiesta clausurada al sud, la germanor amb Ceret bé pot ser distintiva) que avui tanquen un programa en què també prendrà part l'Orquestra de Cambra de l'Empordà. Al Palau de la Draga s'hi estrenarà Records del mestre Puigferrer, quatre cançons per a mezzosoprano, piano, percussió i cobla d'Agustí Coma, que configura l'obra sorgida del 26è Certamen Musical Ceret Banyoles. En el programa destaca també Reminiscències, obra per a cobla de Martirià Font, i, sobretot, la presència d'Albert Guinovart per interpretar la seva Rapsòdia de la Patum per a piano i cobla, una mena de revetlla de l'edició de l'any que ve en què el pianista i compositor estrenarà una obra d'homenatge a Xavier Montsalvatge que Banyoles li ha encarregat amb motiu del centenari del naixement de l'autor.

La vivesa de la cultura es demostra en marxa, i en el cas de la Festa de Sant Martirià la cultura de la cobla es mostra frenètica. El Foment de Banyoles trepitja l'accelerador. Que ningú hi posi fre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona