cultura

Futbol coreografiat

Les Filles Föllen s'inspiren en el futbol per bastir l'espectacle inicial del festival Fora de Temporada

Per primera vegada en la seva història, l'antic edifici del Banc d'Espanya, actual subdelegació del govern de l'Estat a Girona, tindrà un ús veritablement públic. La gent podrà accedir lliurement –previ pagament d'una entrada per fer sostenible l'espectacle– al diàfan rebedor del majestuós tub de rajola vista i, cosa insòlita, podrà assistir a un espectacle mentre es pren una cervesa. Serà més o menys com anar al futbol. Aquest esport precisament té molt a veure amb Unter der schönen haut (Sota la bonica pell), l'espectacle que presenten avui (19h) en el governamental edifici la companyia de dansa Les Filles Föllen, en el marc del festival off de Temporada Alta, Fora de Temporada. Jana Heilmann, Marina Cardona, Helena Canas, Margherita Bergamo, Tuixén Benet i un futbolista convidat, que es va fantasiejar amb que fos del Girona FC –que altres problemes té–, protagonitzen l'espectacle, que s'inspira en els moviments dels jugadors de futbol durant l'escalfament prepartit i durant el matx, combinant-los amb la dansa. Margherita Bergamo va explicar que l'espectacle també era un homenatge al 2-6 del Bernabéu. Hi ha, a més, factors no premeditats en tot plegat, ja que el 2-6 va tenir lloc al Bernabéu, seu d'un club garant de les essències de l'espanyolitat, un estadi molt alt i amb grades molt verticals, i que va suposar una victòria històrica, mentre que l'espectacle es fa a l'exseu del Banc d'Espanya, un edifici molt esvelt, seu actual d'un organisme que referma el domini espanyol, on es desenvoluparà un insòlit esdeveniment cultural que derrota la iniquitat, seriositat i simbolisme de l'edifici de la Gran Via.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA