cultura

El laboratori de Sanjays

El grup empordanès Sanjays publica el seu segon disc, produït per Mazoni

Avui actuen en el Festivalillo d'Orella Activa a la Mirona de Salt, on també hi haurà Mazoni

El grup baixempordanès Sanjays acaba de publicar el seu segon disc, Laboratorium, una producció de Bankrobber i Paracetamol Music, la productora de Jaume Pla (Mazoni). De fet, el disc ja està disponible en plataformes digitals com ara Itunes i Spotify, però no arribarà a les botigues fins dimarts. En tot cas, està previst que el CD ja estigui a la venda en el Festivalillo que l'associació Orella Activa organitza aquesta nit a La Mirona de Salt (22.30 h, 9 i 12 euros), on Sanjays actuarà durant tres quarts d'hora, després de Tom Hagan i abans de Mazoni i Black Box Revelation.

El bisbalenc Mazoni ha estat el productor artístic de Laboratorium, un disc gravat entre els estudis Music Lan d'Avinyonet de Puigventós –on el grup va anar com a guanyador del premi Joan Trayter– i el local del grup, amb l'estudi mòbil Paracetamol de Jaume Pla, que segons els Sanjays “s'ha involucrat molt en el disc”, però també els ha deixat força fer la seva.

Òscar Martorell (veu i guitarra), Demmy Josey Sober (veu), Adrià Cortadellas (guitarra i veu), Adrià Vergés (bateria), Natán Arbó (baix) i Pau Giralt (piano i sintetitzadors) formen Sanjays, un grup que barreja en la seva fórmula influències de Pixies, B-52's, Flaming Lips, Pavement, MGMT o Arctic Monkeys, entre les seves moltes devocions sonores. Els membres de Sanjays procedeixen de diverses poblacions empordaneses com ara la Bisbal –on assagen, tot i que tots viuen ara a Barcelona–, Palamós, Palafrugell, Parlavà i Sant Feliu de Boada, i tenen una certa tendència a investigar amb pedals i aparells diversos com ara el Ratatech, un “sintetitzador artesà” creat pel bisbalenc Jordi Hidalgo. Això explicaria en part el títol del disc, Laboratorium, juntament amb alguna lletra sobre improbables experiments amb humans. És una mostra de la part psicodèlica que caracteritza en part aquest grup –juntament amb la suite Isolation basement, situada en la recta final del disc–, que reivindica per sobre de tot la dimensió festiva i optimista del rock'n'roll, especialment en els seus explosius directes.

Aquest disc format per deu cançons i una espècie de preludi, que dura en total poc més de mitja hora –cap tema arriba als 4 minuts, en un exercici de concisió que han après del seu productor–, s'obre amb el primer single i videoclip, la vitalista Champagne club sister, i continua amb Hemorrhage, Atomic panties –on toca la guitarra Xarim Aresté, de Very Pomelo, que es trobava a Music Lan mesclant el DVD en directe de Sopa de Cabra al Sant Jordi–, A field to fight i Smells of erection, cançons en què destaquen el joc entre les tres veus del grup, les melodies enganxoses i una energia inesgotable.

Sanjays també actuarà el 13 d'abril al Sindicat de Garriguella, el 14 d'abril a Razzmatazz de Barcelona –en horari de club: a 2/4 de 3 de la matinada– i el 20 d'abril als Indivendres del Tràmit de la Bisbal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona