cultura

L'Atzavara obre la seu nova a Sant Feliu de Guíxols

És el nom nou que ha adoptat la històrica associació musical, que avui estrena amb quatre grups un espai cedit per l'Ajuntament, a l'antic escorxador

L'escena musical de Sant Feliu és un referent d'àmbit nacional i internacional

Els alumnes de la Casa d'Oficis Les Gavarres han reformat el local

No és un local gaire gran –cap a 70 metres quadrats– però és exactament el que necessiten els il·lusionats membres de l'Atzavara Club, que després d'uns anys programant concerts –sobretot acústics– en alguns bars de Sant Feliu de Guíxols i al Teatre-Auditori, avui inauguren el seu propi local, dins del complex de l'antic escorxador i molt a prop d'on es trobava l'Atzavara Club original, fundat fa 17 anys. Per inaugurar la nova TZVR –un nom que simbolitza l'etapa nova de l'associació–, avui s'ha organitzat la 2a BBQ From Hell, és a dir, una barbacoa a l'aire lliure i quatre actuacions musicals (a les 18.00 h, 6 euros) que tindran lloc tant a dins com a fora del local i que estaran protagonitzades per la banda local We Can't Be Lovers; els barcelonins The Meows; Biscuit, de Vilanova i la Geltrú, i els suecs Mary's Kids. És un primer cartell marcat pel punk-rock i el rock de garatge, però TZVR vol ser un espai obert a grups de diversos estils, del pop al hardcore, com a mínim.

L'Atzavara ha posat el nom de Sant Feliu de Guíxols en el mapa de la música alternativa europea, amb iniciatives com el Sant Feliu Fest –i, més recentment, el festival Sant Feliu Sota Zero– i una programació de grups nacionals i internacionals, que amb el temps també han anat derivant del punk i el hardcore que van definir sobretot l'escena guixolenca, en els seus inicis, fins a propostes musicals molt més diversificades. D'aquest context propici n'han sorgit grups com Hopeful, No More Lies, Bullitt, Vistalegre i, més recentment, Please Wait, Pitt Marvel i els esmentats We Can't Be Lovers. Una altra conseqüència indirecta de l'Atzavara són els estudis de gravació Ultramarinos Costa Brava, que dirigeix Santi Garcia, cantant i guitarrista de No More Lies, grup que ha renascut per oferir diversos concerts, un dels quals, al Primavera Sound. S'ha convertit gairebé en un lloc de peregrinació obligada per a molts grups de tot arreu que busquen, a més d'unes bones condicions tècniques, algú que sàpiga entendre bé les seves necessitats creatives des de la perspectiva d'un músic com en Santi. Ell i el tècnic de so Andreu Ferrer van començar a l'Atzavara el seu aprenentatge en la sonorització de concerts, i tots dos formen part, amb Xavi Calvet (Bullitt), del nucli més implicat en l'organització de l'TZVR, ja des de l'etapa anterior, però estan satisfets perquè “ara hi ha un moment maco de canvi generacional”, i gent més jove com els components de Please Wait també s'estan implicant en el projecte.

El nou local ha estat possible gràcies a la bona entesa que, en els últims dos anys, hi ha hagut amb l'Ajuntament de Sant Feliu. “Hem après a parlar amb ells i hem col·laborat en diversos actes, i el més important és que els responsables municipals actuals –i sobretot la regidora Pilar Giró– entenen les nostres necessitats i respecten la nostra independència, i són conscients que l'Atzavara és una de les entitats que ha projectat més Sant Feliu a l'exterior”, diuen els socis de l'TZVR. La nova seu de l'Atzavara, que també té un caràcter provisional –el destí del club podria ser algun dia una sala polivalent prevista en una antiga fàbrica de suro– l'han rehabilitada els alumnes de la Casa d'Oficis Les Gavarres, del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Més concerts

El 28 d'abril actuaran a l'TZVR els grups nord-americans de rock Hudson Falcons i Independent Progress. El 12 de maig hi haurà un concert de folk amb Aries –el nou projecte de la cantant de Charades– i Lazy Juo, la cara acústica de Xavi Calvet, i per al 18 de maig s'ha programat un concert del grup alemany de rock de garatge Redondo Beat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda