Un estiu d'art a l'Empordà

Un any més, el fogar de la creació artística es desplaça per vacances de Barcelona a les dues comarques gironines

Albons

La Païssa d'en Ciset: després de vuit anys de silenci, aquest espai s'ha reactivat amb tres exposicions: de Josep Cruañas (a partir del 4 de juliol), de Josep Baqués (25 de juliol) i de Lluís Roura (15 d'agost).

Cadaqués

Amorós Photo Gallery: tenen alguna relació Nova York i Cadaqués? Una exposició (del 4 de juliol al 30 de setembre) en busca i en troba les connexions a partir d'un projecte de fotografia abstracta d'Òscar Amorós.

Cadaqués Dos: Roger Cortés posa el seu art a la pell dual d'Eros i Thanatos, que és com ha titulat l'exposició que es pot veure fins al 22 de juliol. Del 25 de juliol al 23 d'agost, una cita clau d'aquest estiu: la primera retrospectiva de l'obra gràfica i pictòrica (1943-1973 i 1997-2008) de Lanfranco Bombelli, l'artífex de la galeria, que va morir l'any passat. I del 29 d'agost al 20 de setembre, una col·lectiva de mestres del segle XX i XXI, Back Door Show.

Marges-U: fins avui encara hi ha temps per veure una mostra de pintura i objectes tridimensionals de Conxa Bravo i de Bayot Serafini. A partir de l'11 de juliol, i fins al 26, exposarà Koldo Sebastián. A l'agost, i com és habitual, l'art més recent dels galeristes Nobuko Kihira i G. Carbó Berthold, té tot el protagonisme. El setembre està dedicat a la saga Bofill: Josep Bofill, la seva esposa, Carme Albaices, i el seu fill, Pep Bofill.

Patrick J. Donken: fins al 3 de juliol, esclat de colorisme amb Carles Bros. El seguiran Vitali i Nataly Thomas (del 4 al 24 de juliol), Koyama (del 25 de juliol a l'11 de setembre) i Marta Duran (del 12 de setembre al 4 d'octubre).

Societat l'Amistat/Casino: la pintura de Pilar Ample, Yolanda Caselles i Mateu Pujolràs llueix fins aquest dimarts. Ramon M. Clapés i Serrano Bou agafaran el relleu del 3 al 13 de juliol i del 4 al 27 de juliol, respectivament. Dins la Sisena Marató d'Artistes a Cadaqués, es presentarà la videoinstal·lació del Tramuntana 09, entre el 16 i el 26 de juliol. Marc Capilla Llop (del 31 de juliol al 13 d'agost), la mostra De Chillida a Tàpies (de l'1 al 15 d'agost), Patrícia Soler (del 15 al 29 d'agost), Helena Paredes (del 19 al 30 d'agost), Javier Oyarzun (del 4 al 14 de setembre) i Françoise Chauveau (del 5 al 27 de setembre) completen un programa intens comissariat per Javier de Juan-Creix i que culminarà amb el projecte internacional Women for Today, visió multidisciplinària de la dona en l'art d'avui (del 19 al 29 de setembre).

Camallera

Km 7: les escultures de José Luis Pascual són sempre una bona excusa per visitar aquest espai. Però n'hi ha més. Fins avui encara es pot veure l'exposició d'Alfonso Alzamora. Del 4 al 26 de juliol, el rellevaran Domingo Millán i Pepe Calvo. De l'1 al 23 d'agost, Isabel Cruellas. I del 29 d'agost al 20 de setembre, Pepe Sanz i Regina Saura.

Nau Côclea: dins del XVII Festival Música 13, sobresurt una perla conceptual. En homenatge a l'artista Jordi Benito, mort recentment, s'exposarà la seva instal·lació Piano Peto. Tothom qui vulgui podrà tocar aquest piano tan especial (de l'11 al 26 de juliol). Fins al 19 de setembre, també es proposa una apassionant excursió en clau creativa, Pirineu: el viatge de les arts, un bon grapat de tallers, accions i intervencions a la natura relacionats amb el paisatge, la memòria i la realitat històrica del Pirineu.

Casavells

Fundació Josep Niebla: fins al 16 de juliol, les pintures i escultures de Carlos Bürgi conviuen amb les pintures de Mohamed Melehi. Del 18 de juliol al 12 d'agost, diàleg entre les escultures de Jacok Engler i les pintures de Jaume Ribas. Del 15 d'agost al 13 de setembre, Zach Smith en solitari. I del 19 de setembre al 18 d'octubre, un altre cara a cara entre dos pintors: Claudi Casanovas i José Brito.

Miquel Alzueta: l'escultor Gabriel i el pintor Dzine ja han iniciat la temporada de la galeria que, a partir del 18 de juliol, apostarà per Sebastià Ramis i Sabine Finkenauer. I a partir del 8 d'agost, per Jordi Alcaraz i Serra de Rivera.

Colera

Horizon: del 4 al 30 de juliol, treballs recents de Ralph Bernabei. De l'1 al 27 d'agost, Registres i posicions, d'Àlex Nogué. I del 29 d'agost al 30 de setembre, la col·lectiva Spatiality, amb obres d'Edvard Lieber, Gabriel, Enrique Brinkmann, José Manuel Berenguer, Enric Ansesa, Vicenç Viaplana...

Figueres

Museu de l'Empordà: fins al 26 de juliol, es pot descobrir un conjunt selecte d'obres de la col·lecció del Macba. Del 31 de juliol al 20 de setembre, una altra cita que no té pèrdua: una col·lectiva al voltant del grafit i la cultura al carrer.

Museu del Joguet: l'exposició d'obres plàstiques del músic Pascal Comelade, Rocanrol per males arts, s'ha prorrogat fins al 18 de juliol. Un indiscutible èxit de públic.

Garrigoles

Fundació Rodríguez-Amat: al llarg de tota la temporada d'estiu, retrospectiva de l'obra de Rodríguez-Amat.

La Bisbal d'Empordà

La galeria Miquel Alzueta i Rosa Jordi Antiguitats han preparat dues exposicions al local de l'antic restaurant Gall Blanc. A partir de l'11 de juliol, Regina Giménez, i a partir del 12 d'agost, Francesc Artigau.

Monells

A la sala d'art de l'hotel Hostalet 1701, Perico Pastor exposa les seves Cares en blanc i negre fins dimarts. Les Flors de Mari Ito (del 4 de juliol al 5 d'agost) i les Dones d'Eduard de Cabrera (del 8 d'agost al 8 de setembre) completen el cicle.

Palafrugell

Espai d'Escultura Contemporània Can Mario: fins al 13 de setembre, es presenten les 40 obres seleccionades al Premi d'escultura 2009 i, en solitari, Jordi Tolosa proposa I Will never die.

Son Espace Gallery: la fotògrafa Marisa Bisbe s'ha enginyat una exploració de la llum que revela a Changing Feet (fins al 12 de juliol). La col·lectiva Encontres (fins al 12 d'agost) juxtaposa l'art de Socatoba, Isabel Ramírez i David Navas. I entre mitjan agost i el setembre, s'instal·larà Una habitació pròpia, la mostra anual de fotografia contemporània internacional de la galeria. [La programació pot tenir algun canvi de dates].

Platja d'Aro

Omnium Ars: fins al 3 de juliol hi ha una exposició de Rafael Català. Del 4 al 24 de juliol, López Herrera. Del 25 de juliol al 13 d'agost, Baqués. Del 14 d'agost al 4 de setembre, Evdokim Perevalsky. I del 5 de setembre al 2 d'octubre, Josep Gil.

Sant Feliu de Boada

Cyprus: ja s'han obert dues de les tres mostres previstes. Vintage primitive, col·lecció d'art africà dels Loeb (fins al 22 de juliol), i obra recent de Serra de Rivera (fins al 30 d'agost), que a partir del 25 de juliol coincidirà amb Manolo Ballesteros.

Sant Feliu de Guíxols

Kroma: Claudi Martínez i Josep Saus aproparan els Aires del Tíbet del 4 al 29 de juliol. Del 30 de juliol al 30 d'agost, una col·lectiva perfumada de mar, amb Sabala, Jordi Marsal i Enric Val Karsunke.

Torroella de Montgrí

Atrium: sis exposicions simultànies sobre un mateix tema, Dones, donetes i donasses. Cinc artistes convidats (Manuel Álvarez, José Luís Pascual, Carme Pujol, Rik Vermeersch i Berndt Zimmermann) i el mateix galerista, Joan-Carles Roca Sans, ofereixen una mirada plural i contemporània d'un tema tan etern com és el femení. Fins al 29 d'agost.

Can Quintana Museu de la Mediterrània: dins del cicle Ponts, ja es poden veure els Sudaris de llum de Gonzalo Tabuenca (fins al 31 d'agost). I no tardarà a arribar una exposició de set contes de diferents cultures il·lustrats per Delphine Labedan (del 4 de juliol al 2 de novembre).

Espai de Fotografia Contemporània Palau Solterra: les mostres Sauròpolis, de Darius Koehlli, i On són les dones?, de la finalista de l'últim certamen de fotografia convocat per la Fundació Vila Casas, Judith Vizcarra, fins al 13 de setembre.

Michael Dunev Art Projects: aquesta galeria imprescindible en el mapa artístic de l'Empordà celebra deu anys. Les espelmes seran bufades per Alejandro Quincoces (fins dimarts), Sergi Aguilar (del 4 al 28 de juliol), Miguel Ángel Campano (de l'1 al 29 d'agost), Carlos Lizariturry (de l'1 al 29 d'agost) i Raquel Cohen (del 5 al 13 de setembre).

Tossa de Mar

Joan Planellas: acabem amb una galeria que no és de l'Empordà però que té una programació molt potent. Els Equilibris i altres obsessions de Gerard Fernández Rico llueixen fins aquest dimarts. Del 4 al 30 de juliol, Més a prop, arquitectures de dins, de Laia Bedós Bonaterra. De l'1 al 30 d'agost, Mick Thacker, amb els seus Icaros. I del 5 de setembre al 4 d'octubre, Metal-piel de Rómulo Royo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona