Barberà inaugura una nova biblioteca quatre vegades més gran que l'anterior

Barberà del Vallès va inaugurar ahir la nova biblioteca Esteve Paluzie, un equipament que disposa de 2.031 m² d'espai útil, gairebé 1.500 més que en l'anterior ubicació. Tant l'Ajuntament com la Diputació de Barcelona, que en comparteixen la gestió, van destacar el salt qualitatiu que farà la localitat en l'àmbit cultural, mentre que Lluís Noguera, secretari general de Cultura de la Generalitat, va valorar la seva «visió moderna» com a un símptoma que «Barberà està creixent».

«Les biblioteques han passat de ser llocs per a un públic molt concret a espais oberts a tota la ciutadania», va destacar el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, que va fer incís en què «les biblioteques no pateixen la crisi com indica el fet que nombre d'usuari hagi crescut en un 16%». Per aquest motiu, va celebrar que la Xarxa de Biblioteques de la Diputació hagi «superat des de fa unes setmanes els dos milions de socis», i que disposi de nous edificis com el de Barberà.

Pel què fa a l'alcaldessa, Ana del Frago, va agrair el suport de les institucions per la seva col·laboració a l'hora de convertir en realitat la biblioteca, «no només des del punt de vista econòmic, sinó tècnic», i va explicar que els primers llibres que ahir s'hi van ingressar són un recull dels contes curts i poemes guanyadors del premi literari Castell de Barberà. Avui, de 10 a 13 h, hi haurà jornada de portes obertes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA