Santa Susanna deixa a Mataró l'organització en solitari del Festival Shakespeare

L'Ajuntament creador de la cita cultural argumenta raons econòmiques

«No és una decisió fàcil, però sí realista i calia prendre-la.» L'alcalde de Santa Susanna, Josep Monreal (CiU), va confirmar ahir que el municipi renuncia a prendre part en l'organització del festival de teatre professional que va crear ara fa set anys. «Mantindrem la fundació que ha gestionat fins ara l'acte, perquè confiem que en un futur la situació canviï, però ara mateix ens és impossible assumir una despesa tan important», va precisar l'alcalde. Monreal vol mantenir-se al marge de l'acusació que al seu dia va fer l'Ajuntament de Mataró sobre el deute originat en el festival del 2008 que Santa Susanna no havia pagat. «Vull que quedi clar que a través de la fundació s'ha assumit el dèficit acumulat en el Festival Shakespeare», va apuntar, i va afegir que desitjava «molta sort» a Mataró en la seva aventura en solitari per programar el nou festival. Tot i això, va recordar que l'organització compartida «va ser força complicada».

Mantenir l'aposta

El regidor de Cultura de Mataró, Sergi Penedès (ERC), va admetre ahir la desvinculació de l'Ajuntament de Santa Susanna en el festival dedicat a l'autor anglès. «Entenc les seves raons, però des de Mataró continuen apostant-hi», va afegir-hi Penedès, que defensa la presència internacional d'aquest festival d'estiu, que enguany s'allargarà uns dies i donarà el tret de sortida el proper 30 de juliol i acabarà el 9 d'agost. Pel que fa als deutes acumulats, Penedès assenyala que l'Ajuntament de Mataró «té pagat tot allò que es va comprometre a fer» i que no assumirà cap compte pendent de Santa Susanna.

Cultura compartida

Seria de lectura fàcil acusar la fam de protagonisme cultural de Mataró de la sortida per la porta del darrere de Santa Susanna en l'organització del Festival Shakespeare. Fàcil i incert. La creació d'una cita de teatre d'alt nivell en un municipi de poc menys de 3.000 habitants era una aposta ambiciosa i, sobretot, condemnada quan el mecenatge i el capital privat deixessin de fer-li costat. L'aparició de Mataró s'hauria hagut d'entendre com el primer pas per comarcalitzar un producte cultural de primer ordre que, si més no, hauria donat sentit a l'eterna proposta de convertir el Maresme en una terra d'oferta compartida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.