cultura

Un curt per aspirar a l'Olimp

Un cineasta català guanya d'entre 15.000 candidats a Venècia un premi de 500.000 dòlars per a un film

Xiulen el ‘bonisme' de Malick, i Brosnan convenç amb una redempció amorosa

El cineasta David Victori va guanyar ahir a Venècia el primer premi del Your Film Festival, amb el seu curtmetratge La culpa. El certamen, organitzat per YouTube i la productora de Ridley Scott, Scott Free, li finançarà el seu pròxim projecte amb una ajuda de 500.000 dòlars (397.000 euros).

L'actor Michael Fassbender, membre del jurat d'aquest certamen en el qual Victori s'ha imposat entre 15.000 aspirants, li ha lliurat el premi assegurant que a La culpa demostra que “ho té tot: un bon concepte, el del títol mateix, una història molt aconseguida, i sap on posar la càmera”. Victori és un jove cineasta bregat com a ajudant de direcció de Bigas Luna que resideix a Los Angeles. “Albert Einstein deia que, per ser bo en la teva feina has de pujar a les espatlles dels gegants. I quins millors gegants del cinema que Ridley Scott i Michael Fassbender.”, ha dit en recollir el seu premi, després de prometre que farà “el millor projecte possible” per aprofitar aquesta oportunitat La culpa és una història de ressò filosoficofantàstic en què un home es veu embolicat en un bucle de venjança després de l'assassinat de la seva dona i es pot veure en la plataforma YouTube (www.youtube.com/watch?v=FiikS2xRSdE). Amb 60.000 euros de pressupost, aquesta proposta “sorgeix de tot el que vaig pensar arran de conèixer la llei iraniana del talió, que em va fer preguntar-me com em comportaria jo si la venjança fos legal”, explicava a Efe.

Malick, xiulat

El film To the Wonder, del director Terrence Malick, va rebre algun aplaudiment però una sonada xiulada en la projecció de la Mostra de Venècia d'ahir. El realitzador, que no va assistir a la presentació, fa una recerca ambiciosa de l'amor amb un resultat desigual. Per l'actriu Olga Kurylenko, la cinta es resumeix com “la història d'una parella que s'estima però que no pot conviure; se separen i posteriorment ho tornen a intentar sense èxit”. El film debat sobre la capacitat de les persones per variar el destí però el gros del film sona a sermó ben intencionat. En canvi, l'actor Pierce Brosnan va convèncer al públic de Venècia amb un film fora de concurs: Den skaldede friso (Love Is All You Need), de Susanne Bier. Aquesta cinta romàntica parla de la redempció de l'amor a través d'una dona i un home madurs. El film respira la mateixa felicitat mediterrània de la festiva Mamma mia (2008), en què també va participar Brosnan L'actor hi reconeix coincidències, tot i que en aquesta “hi ha una mirada més realista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA