cultura

Música

La GIO actuarà a l'Auditori amb Guinovart i Prats

El concert tindrà lloc el 12 d'octubre i inclourà l'estrena d'un concert inèdit de Guinovart per a flauta, piano i corda

L'orquestra dirigida per Marcel Sabaté farà tres concerts a l'Auditori el 2013

“No et perdis el retorn de la GIO!” Així anuncia la Giorquestra el seu segon concert, després de l'èxit del seu debut a la sala simfònica de l'Auditori de Girona, el 5 de febrer passat. L'orquestra dirigida per Marcel Sabaté tornarà a l'Auditori el divendres 12 d'octubre per oferir un concert centrat en la música del segle XX, amb dos convidats d'excepció: el flautista palamosí Vicens Prats, solista de la prestigiosa Orquestra de París, i el pianista i compositor Albert Guinovart, que ja va acompanyar la GIO en el primer concert com un dels seus quatre padrins, juntament amb la cantant Nina, l'intèrpret de tenora Jordi Molina i la mezzosoprano gironina Gemma Coma-Alabert.

En el concert del 12 d'octubre, en el qual la GIO tocarà amb una formació d'orquestra de cambra gran i uns 22 músics en escena, s'estrenarà un concert inèdit de Guinovart per a piano, flauta i corda. Les entrades per a aquest concert sortiran a la venda el 18 de setembre, a través del web de l'Auditori de Girona, a “preus populars i establerts abans de la pujada de l'IVA”: 25, 20 i 15 euros.

La nova orquestra gironina ha arribat a un acord amb l'Ajuntament de Girona i l'any vinent oferirà tres concerts a l'Auditori, el primer dels quals tindrà lloc el 3 de febrer, amb format simfònic –al voltant de 55 músics– i el pianista gironí Lluís Rodríguez Salvà com a solista. El programa d'aquest concert, que servirà també per celebrar el primer aniversari de l'orquestra, estarà format pel Concert per a piano núm. 1 en si bemoll menor op. 23, de Txaikovski, i la Simfonia núm. 4 en mi menor op. 98, de Brahms. L'objectiu de la GIO, que té com a lema Música en majúscules, és oferir programes variats i atractius per a públics molt diversos, fins i tot aquells que no són habituals en els concerts de música clàssica. “Volem crear públic i mantenir l'esperit obert amb què vam posar en marxa aquest projecte”, afirma Marcel Sabaté.

Altres possibles programes que està estudiant la direcció de l'orquestra, com a part de la seva residència a l'Auditori de Girona durant el 2013, són un concert commemoratiu dels 30 anys de trajectòria professional de la Nina, i un altre de caire més clàssic, amb obres d'autors com ara Mozart i Haydn.

Concerts a Olot

El dissabte 29 de desembre, la Giorquestra oferirà els seus primers concerts fora de Girona. L'orquestra oferirà al Teatre Principal d'Olot dues sessions d'un concert de Nadal –en total, unes 900 localitats disponibles– en què tornarà a tenir com a solistes Albert Guinovart, Nina, Gemma Coma-Alabert i Jordi Molina, que també representen l'ampli ventall estilístic de la GIO. L'orquestra vol ampliar progressivament el seu marge d'acció a altres teatres i auditoris de les comarques gironines i de la resta de Catalunya.

3-2-2013
Concert simfònic ‘Txaikovski & Brahms' a l'Auditori de Girona, amb el pianista Lluís Rodríguez Salvà.
12-10-12
Concert a l'Auditori de Girona, amb el flautista palamosí Vicens Prats i Albert Guinovart al piano.
29-12-12
Dos concerts a Olot amb els padrins de la GIO: Guinovart, Nina, Jordi Molina i Gemma Coma-Alabert.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.