cultura

Albuixec homenatja Vicent Andrés Estellés

Moltes localitats valencianes també han pres patró del disseny dels actes

Amb el títol de “Vicent Andrés Estellés: poeta valencià, poeta universal”, Compromís per Albuixec va homenatjar el poeta de Burjassot al Centre cívic de la localitat.

Amb l'assistència de més d'una cinquantena de persones, l'acte va consistir en un taller infantil de màscares, una exposició de llibres, poemes i documentals sobre la figura de l'il·lustre poeta, una conferència i un recital de poesia espontani a càrrec del públic assistent.

La III Festa Estellés a Albuixec va cloure amb un sopar posterior al carrer amb productes de la terra, sobretot amb plats de pimentó torrat i regat amb vi valencià.

L'acte va ser presentat per Josep Bort, regidor i tinent d'alcalde a l'ajuntament, que va explicar el motiu d'aquesta III Festa Estellés i les raons per les quals Compromís per Albuixec s'hi sumava.

A continuació, Imma Coret, professora de Valencià i membre del col·lectiu, va presentar la figura i l'obra del poeta, destacant aspectes interessants de la vida del “fill del forner”, com també és conegut Estellés. Després, va venir la participació infantil, amb un recital poètic ben emotiu a càrrec de xiquetes i xiquets que havien participat en el taller de màscares.

Seguidament, el públic assistent es va animar a recitar, de manera espontània, poemes que hi havia exposats a la sala. En acabar, es va emplaçar la gent a la pròxima inauguració de la Plaça Vicent Andrés Estellés que l'Ajuntament li ha dedicat al poeta valencià.

Montserrat i d'altres s'afigen

Redacció

A poc a poc, i sense solució de continuïtat, hi ha un bon grapat de ciutats del conjunt del País Valencià que també han previst la celebració d'aquest homenatge. D'aquesta manera, la vila de Montserrat dels Alcalans també farà celebració dissabte propoer, a l'igual que ho ha previst la ciutat de Paiporta, Alaquàs, Torrent de l'Horta, la pròpia Burjassot, la localitat d'Elx i d'altres.

De fet, de major a menor volum de població, hi ha previst durant les setmanes properes, festes homenatge a Gandia, Sagunt, Paterna, Alcoi, Dénia, Alzira, Ontinyent, Xirivella, Alaquàs, Xàtiva, Calp, Aldaia, Sueca, Oliva, Vinaròs, Algemesí, Catarroja, Quart de POblet, Cullera, Altea, Llíria, Alboraia, Mutxamel, Bétera, Picassent, Silla, Puçol, Tavernes de la Valldigna, l'Eliana, Albal, Benetússer, Nules, Benissa, Alginet, Godella, l'Alcúdia, Pego, Picanya, Muro del Comtat, l'Olleria, Xixona, Banyeres de Mariola, Ondara, Xeraco, Bellreguard, la Pobla Llarga, Alfara del Patriarca, Vinalesa... i d'altres dels quals encara no es té notícia pel moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.