cultura

art

El Macba rep un film inèdit de Matta-Clark

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) és una referència a tot Europa per als amants i estudiosos de l'obra de Gordon Matta-Clark, artista clau del segle XX. Atresora una part molt important del seu llegat, que ara ha crescut amb la incorporació d'un film inèdit sobre la creació d'Office Baroque a Anvers, un dels darrers building cuts de l'artista. La pel·lícula, My summer 77 with Gordon Matta-Clark (1977-2012), ha estat realitzada i produïda per Cherica Convents, amb Harold Berg de promotor, que és qui ara n'ha fet la donació al museu. Fins al pròxim 21 d'octubre, s'exposa dins la Col·lecció Macba el dipòsit del Portfoli Office Baroque, fet per aquest mateix col·leccionista.

m.p.

cinema

Arriba la comèdia romàntica en euskara ‘Bypass'

Els actors bascos Patxo Tellería i Aitor Mazo s'han tornat a posar darrere la càmera, després de signar La máquina de pintar nubes, per codirigir Bypass, una comèdia romàntica rodada en versió original en euskara que arriba avui als cinemes catalans. Protagonitzada per Gorka Otxoa, que ja va triomfar en el gènere amb Pagafantas, Bypass juga amb el doble sentit –anatòmic i emocional– dels mals del cor. María (l'actriu Sara Cózar) té una greu malaltia cardíaca i confessa al seu amic Xabi (Otxoa) que sempre ha estat enamorada d'ell. Ell menteix perquè mori feliç dient-li que també l'estima, però gràcies a això es recupera miraculosament. El repartiment inclou també Bárbara Goenaga, Itziar Atienza i Mikel Losada.

redacció

arquitectura

Jordi Faulí, nou arquitecte de la Sagrada Família

Jordi Faulí ha estat nomenat arquitecte coordinador i director de les obres de la Sagrada Família. Substitueix l'històric Jordi Bonet. Faulí era fins ara arquitecte director adjunt. Al seu equip hi ha Carles Buxadé, Joan Margarit i Josep Gómez.

redacció

patrimoni

Visites guiades al castell musulmà de Siurana

L'Ajuntament de Cornudella de Montsant ha organitzat per primera vegada visites guiades al castell de Siurana, considerat el darrer reducte militar musulmà que hi va haver a Catalunya durant la Reconquesta. Les visites arrencaran aquest dissabte i s'organitzaran tots els caps de setmana i els dies festius. Siurana, a la comarca del Priorat, és un entorn farcit de llegendes. La més coneguda és la tràgica mort de la reina mora Abdelazia, que abans de ser capturada pels catalans es va llançar al buit amb el seu cavall blanc.

C.F.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona
Barcelona

David Walliams, supervendes de literatura juvenil i pregoner

Barcelona