cultura

Art

Nuri Negre guanya la Biennal d'Esplugues

La ceramista gironina ha estat reconeguda per ‘Auf', una obra en fang refractari i engalbes inspirat en les formes orgàniques de la naturalesa

L'artista gironina Nuri Negre va rebre dimarts el primer premi de la 16a Biennal de Ceràmica Angelina Alós que es concedeix a Esplugues, dotat amb 4.000 euros i patrocinat per la marca Nestlé. Auf, la peça premiada, es va imposar a les altres 180 obres presentades a concurs per un total de 91 ceramistes procedents de 16 països, pel “subtil tractament del fang refractari, òxid i engalbes, en forma germinal tècnicament molt ben resolta i emocionalment intensa”, segons va valorar-la el jurat, que estava format per Claudi de José, president de l'Associació de Ceramistes de Catalunya; la ceramista M. Teresa Capeta, i el crític d'art Claudi Puchades. L'artista gironina, que ja havia estat seleccionada en el mateix concurs els anys 2004 i 2008, va explicar, en rebre el premi, que la seva obra s'inspira en les formes orgàniques de la naturalesa i que “cada una de les peces forma part d'una metamorfosi i parlen d'un present en moviment”. Els dibuixos dels llibres de biologia i microbiologia esgrogueïts pel temps i les il·lustracions d'Ernst Haeckl són altres fonts d'inspiració d'Auf.

Nuri Negre Herzing (1971), establerta a Cartellà, compagina el treball al taller amb la docència a l'escola de Sant Julià de Ramis, i a les modalitats del dibuix, l'esmalt, la ceràmica i l'escultura, darrerament hi està afegint l'aprofundiment en l'art teràpia. Les seves exposicions individuals més recents les ha fetes a Bisbal Ceram de Corçà, a El Claustre de Girona i a la Cúria Reial de Besalú.

La 16a Biennal de Ceràmica d'Esplugues ha estat la més participativa de la seva història. Aquest any estrenava també nova seu, al Museu de Can Tinturé, on estaran exposades les 32 obres seleccionades i premiades fins al 13 de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA