Cultura

S'aixeca. el. teló

Una nova faula dels mestres
Los Titiriteros de Binéfar tornen aquest cap de setmana al Sant andreu Teatre(SAT!). Són ja una companyia habitual en aquesta sala, especialitzada en teatre familiar i (el darrer cap de setmana de cada mes) en dansa contemporània. Los Titiriteros, que disposen d'una versió catalana dels espectacles, es caracteritzen per un treball artesanal en la manipulació d'objectes i per acabar traslladant la festa al carrer. El grup, premi nacional de Teatre per a la Infància i la Joventut 2009, ofereix una versió esbojarrada del conte de la princesa i el drac, prou allunyada, se suposa, del mite de Sant Jordi.
DRAGONCI
Los Titiriteros de Binéfar
Lloc i data: Dissabte (17.30h) i diumenge (12h i 17.30 h).
Un Pinter ‘casolà'
Harold Pinter (1930.2008) és el dramaturg, premi Nobel de literatura 2005, que construïa a partir del silenci dels seus personatges. Les seves obres, que arrencaven com un retall de vida, mostren uns personatges que amaguen les seves pors i veritats. Ara, al Versus, la companyia Frog recupera una peça, d'entrada, només fins al 27 de gener. Reivindiquen sentir Pinter construït per actors de casa (fa unes setmanes, es va programar El montaplatos amb els Animalario al Lliure de Gràcia).
QUI A CASA TORNA
Harold Pinter
Direcció: Salvador Esplugas
Intèrprets: Carles Garcia Llidó, Màrius Hernández, Karme Màlaga, Xavi Mañé, Rafel Pi, Gal Soler
Lloc i data: Divendres i dissabte a les 22.30 i diumenge a les 20 hores.
Atenció a la bondat
La companyia valenciana Pont Flotant cal seguir-la de prop. Va revolucionar la Fira de Tàrrega amb els seus Exercicis d'amor, amb paella inclosa (i, posteriorment, també enamorarien el públic barceloní amb una miniestada a la Sala Beckett). Ara, es presenten els quatre actors, 40 anys més tard. S'imaginen com serà el seu futur. Com els agradaria ser. Teatre, veritat, fantasia i sorpresa. Una quotidianitat que captiva.
ALGUNES PERSONES BONES
Pont Flotant
Autoria, direcció, intèrprets: Àlex Cantó, Joan Collado, Jesús Muñoz i Pau Pons
Lloc i data: Al Teatre de Ponent. Avui i dissabte a les 21 h, i aquest diumenge a les 6 de la tarda.
AJUNTAMENTS I CULTURA
Fundació Romea
Lloc i data: Al Teatre Romea, a partir de les 8 del vespre.
Intervenen a la taula rodona els quatre alcaldes de les demarcacions: Xavier Trias (Barcelona); Carles Puigdemont (Girona); Àngel Ros (Lleida); i Fèlix Ballesteros (Tarragona). S'hi accedeix amb invitació, que es pot demanar a la Fundació Romea.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.