cultura

girona

Lacuesta reprèn el rodatge amb Coronado i Arévalo

Han rodat durant tres dies noves escenes de ‘Murieron por encima de sus posibilidades' en localitzacions de Girona i Sant Feliu de Guíxols

Ahir es van filmar la majoria de les del Modern

Mentre moltes veus reclamen encara que l'antic cinema Modern torni a tenir un ús cultural, el ruïnós edifici situat al cor del Barri Vell de Girona (adjacent a l'actiu Cinema Truffaut) continua oferint el seus darrers alens cinematogràfics reconvertit en un verdader plató. Recentment, s'hi ha rodat una sèrie de produccions audiovisuals, que van des d'un espot promocional protagonitzat per zombis fins al nou i intimista film de Pere Vilà, La lapidació de sant Esteve, pendent d'estrenar-se. Ara, un altre cineasta gironí, Isaki Lacuesta, també ha sabut aprofitar la potencialitat d'aquest espai per rodar-hi un grapat d'escenes de la seva nova pel·lícula, Murieron por encima de sus posibilidades, una sàtira d'humor negre que ataca de ple un tema de màxima actualitat: la crisi.

L'equip de rodatge, que ja va començar a filmar l'estiu passat en diverses localitzacions gironines, va reprendre la filmació dissabte passat per, durant tres dies, rodar els plans que protagonitzen plegats José Coronado i Raúl Arévalo, dos dels actors d'aquesta comèdia coral en què també participen, entre altres, Emma Suárez, Josep Maria Pou, Albert Pla, Sergi López, Jordi Vilches i la recentment fitxada Ariadna Gil. Pel que fa a Coronado i Arévalo, interpreten dos dels cinc segrestadors d'un banquer (Pou), a qui torturaran i que esdevé un dels emblemes representatius de l'especulació.

La majoria d'escenes d'aquests dies s'han rodat a l'interior d'una bugaderia del carrer Marquès de Caldes de Montbui, reconvertida per a l'ocasió en un restaurant de luxe clandestí; sota les vies del tren al carrer Porvenir, i a l'esmentat Modern, on els protagonistes planegen edificar algun edifici de luxe amb piscina i pistes de pàdel. Com es pot percebre, no és la Girona de postal més habitual, però és tan real com la crisi que vivim diàriament.

Ahir a la tarda, l'equip es va desplaçar a Sant Feliu de Guíxols per rodar els darrers plans d'aquest nou període de rodatge a les instal·lacions de l'antiga Palm Beach.

De Brecht a Berlanga

Isaki Lacuesta avança que mentre roda la pel·lícula té com a principal referència el cinema de Berlanga. Però, com és habitual en ell, els referents es multipliquen, i també admet que en el guió hi tenen cabuda tant els muntatges teatrals de Bertold Brecht dels anys trenta com l'humor paròdic de, posem per cas, Jim Abrams a Top
secret
. “Serà un film realista, però com que els protagonistes es tornen bojos l'esperpent va prenent força”, confessa l'autor de Los pasos dobles, que es mostra molt content per la manera com han anat aquests dies de rodatge. Ara, com que la crisi també afecta les produccions cinematogràfiques, el rodatge es reprendrà tan bon punt entri una nova inversió a la producció.

I la crisi també afecta el rodatge

El cinema tampoc no s'escapa de la crisi que es reflecteix en el film. Adequant-se als nous temps, en què les subvencions públiques són pràcticament nul·les, Isaki Lacuesta té clar que si tira endavant el rodatge de Murieron por encima de sus posibilidades ho ha de fer de manera sincopada. És a dir, filma quan té prou finançament per fer-ho i sempre adaptant-se a la disponibilitat laboral del conjunt d'intèrprets de primera línia que componen l'elenc d'aquest film. La filmació va arrencar a Girona el 20 d'agost i no ha estat fins ara que s'hi han tornar a posar, i només per tres dies. En espera que alguna cadena de televisió entri a participar en la producció, Lacuesta, que filma i edita paral·lelament, ja ha editat vint minuts de pel·lícula. Ara confia plenament en el reclam dels nous actors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen