Cinema Critica

CRÍTICA

àngel quintana

Aquelles comèdies angleses de lladregots

La publicitat d'Un plan perfecto (Gambit) anuncia que la comèdia està inspirada en un guió dels germans Coen. D'entrada el reclam publicitari crida l'atenció. És, però, un remake de Ladrona por amor, de Ronald Neame, una comèdia protagonitzada per Michael Caine i Shirley Mc Laine, que començava allà on acabava i s'explicava al revés avançant-se a Irreversible i Memento. Tot fa suposar que ens trobarem en una pel·lícula que homenatja les històries de lladregots angleses dels anys seixanta i que avui estan oblidades. Totes les garanties, però, es trenquen a mesura que avança la trama. No hi ha ni la inspiració dels Coen, ni l'elegància d'un remake ben fet, ni ens trobem amb una divertida comèdia de gènere.

És cert que Alan Rickman té uns moments memorables, que Cameron Diaz llueix els seus liftings i que Colin Firth té la seva gràcia passejant-se sense pantalons per una teulada. Tot plegat, però, no evita la sensació que estem davant un intent fallit que els Coen han assumit per fer diners i poder rodar una propera pel·lícula, més personal.

A més, Michael Hoffman la dirigeix sense aconseguir la inspiració d'aquells curiosos artesans anglesos anomenats Clive Donner, Ronald Neame o el Blake Edwards dels primers capítols de la saga de l'inspector Clouseau. Hoffman es permet nombroses llicències respecte a l'original, que transcorria a Hong Kong i ara a Londres. Alguna cosa queda de tot allò en una pel·lícula que parteix d'una història d'estafa al voltant d'un fals quadre de Monet per convertir-se en un embolic amorós i en què s'intenta confrontar la vulgaritat texana amb l'elegància anglesa per provocar un seguit de situacions còmiques previsibles, que no van més enllà de la vocació d'entreteniment de diumenge a la tarda.

Un planperfecto
‘Gambit' Direcció: Michael Hoffman Interpretació: Colin Firth, Cameron Diaz, Alan Rickman Gènere: comèdia Països: EUA, 2012


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Un plan perfecto

«Un plan perfecto»

Gènere: Comèdia
Direcció: Michael Hoffman.
Intèrprets: Colin Firth, Cameron Diaz.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a

cultura

Mor Mercè Vidal, referent en l’estudi del noucentisme

barcelona
Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA