cultura

cinema / música

Les estrelles il·luminaran el 8è Mas Sorrer

Àlex Brendemühl, Elena Anaya, Julio Manrique i Eduard Fernández ressalten enguany en el festival de curts de Gualta

Malgrat l'espot del8è Festival Internacional de Curtmetratges Mas Sorrer adverteix que podem acabar amb un duel a trets al més pur estil spaguetti western per aconseguir una gandula, a Gualta tot està a punt per encabir el més d'un miler d'espectadors que s'espera que disfrutin des d'avui i al llarg del cap de setmana “veient cinema d'una altra manera”. Mig miler de gandules i dos centenars de cadires emplaçades al camp de gira-sols del Mas Sorrer estan disposades per acollir un públic àvid de veure les píndoles cinematogràfiques en format curtmetratge que ha programat Andrew Tarbet, el director del festival. En total, 32 treballs destriats dels prop de 800 curts rebuts, provinents de 16 països i rodats en 10 idiomes diferents. Entre els quals, cinc produccions catalanes “d'un nivell molt alt, suficient per competir al mateix nivell que la selecció internacional”, segons Tarbet, dels quals destaquen el segon treball de l'actor Àlex Brendemühl, Rifirrafe, i de l'alcoià, també actor, Pau Durà, El hambre.

Tots ells aspiraran a les quatre categories del festival: millor curt –aquest any per primera vegada amb dotació econòmica, una càmera Nikon D-800–, millor curt en català, millor intèrpret i premi del públic. L'entrega de premis tindrà lloc diumenge.

Com sempre, el jurat el formen representants del sector de gran prestigi; aquest any es tracta dels actors Julio Manrique i Elena Anaya, i de la muntadora guanyadora d'un Goya per Lo imposible, Elena Ruiz. Entre els convidats, han confirmat l'assistència Jaume Figueras, Eduard Fernández, Sergi López, Irene Montalà, Marc Martínez i Laia Marull. Sens dubte, membres de la faràndula que animaran com cada any aquest festival que aposta per oferir un espai i entorn únics, una manera diferent de veure el cinema i una selecció de films que privilegia la varietat d'estils sense obviar en cap cas la qualitat. Gerard Argemí, responsable de Mas Sorrer, remarca que aquesta particularitat l'ha consolidat com un esdeveniment únic que és en un referent dels festivals al Baix Empordà a l'estiu.

Concerts de Niño Josele i Sara Pi, i un nou ‘chill out'

El Mas Sorrer de Gualta també ha apostat sempre per la música en directe de qualitat, i aquest estiu ha programat diverses actuacions. El diumenge 4 d'agost hi actuarà el guitarrista flamenc Juan José Heredia, més conegut com Niño Josele, que ha actuat amb primeres figures del flamenc, el pop i el rock, i fins i tot ha estat considerat com el successor del mestre Paco de Lucía.

El diumenge 11 d'agost sonarà al Mar Sorrer la veu de la barcelonina Sara Pi, ben entrenada per al R&B, el soul, el funk i la música negra en general. Després del seu peculiar carnaval d'estiu, que celebrarà el dissabte 17 d'agost, el Mas Sorrer rebrà el dia 23 el grup Cosmosoul, un quintet de músics de diferents països i especialitzat també en música negra. Finalment, el 30 d'agost tancaran la programació el cantautor de Brooklyn Jonah Smith i el guitarrista Adam Levy. D'altra banda, el Mas Sorrer té també aquest estiu una guingueta chill out a la platja de Pals, amb el mateix esperit que l'espai de Gualta.

X.C.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.