cultura

La Cartoixa de Vall Crist es podrà visitar

L'ESTORA

Segons la Consellera del ram, es podrà visitar amb normalitat la cartoixa de Vall de Crist a Altura. Si la noticia es confirma en fets, aquesta serà una bona oferta cultural de les nostre comarques. Segons aquesta informació s'ha previst cobrir la coberta de l' església facilitant la visita, restant pendent una part de la recuperació d'aquest important cenobi, situat en un bell espai paisatgístic.

Aquesta intervenció ha estat el resultat d'un conjunt d' iniciatives impulsades especialment per una colla de gent que durant anys ha divulgat els valors de la Cartoixa, així com també, de la sensibilitat d'anteriors corporacions municipals de signe diferent a l'actual. És així com fa ja uns anys, aquesta colla a la que he fet esment, ens demanà al Consell Valencià de Cultura, del qual jo aleshores hi era membre, que anàrem i informàrem, cosa que férem, així com un informe final recomanant la declaració del conjunt com a BIC , instant a la progressiva recuperació del conjunt conventual per part de les entitats públiques, al tractar-se d' un bé de titularitat municipal i provincial.

Cal esmentar que no fa gaire l'Associació d' Amics del Casc Antic de Vilafamés visitarem aquest monument, comprovant ja alguna nova intervenció de consolidació de les restes de l' Església de San Miquel. Ara observem que acompanyant a la Consellera figura l'alcalde, imagine que en tant que diputat provincial, la qual cosa celebre, puix podrà advertir les raons del nostre interès amb el tema, quan anunciàrem la nostra visita.

Doncs a veure si aquest anunci es materialitza, puix pot ser un punt d'estimul, necessari envers un nous tipus de turisme cultural, atent als nostres valors patrimonials, respectuós amb ell i el medi ambient .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Josep Maria Sebastian: “Tots els crims són de proximitat... per a algú segur”

campdevànol
música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA