Cinema Critica

CRÍTICA

À. QUINTANA

Aquest cop, el cel no pot esperar

El terme R.I.P.D. que dóna títol a la pel·lícula és el nom que rep un departament encarregat de tornar a portar a la vida els morts i convertir-los en policies actius en la seva lluita contra el mal. L'esquema de la pel·lícula explica la història d'un policia assassinat pels seus propis companys que decideix tornar, revisar la seva situació i descobrir l'individu que el va matar. El policia estarà acompanyat d'un cowboy murri que ha trobat durant la seva estada al cel. Els humans només els podran veure com si fossin un xinès i una rossa eròtica, fet que provoca un seguit d'equívocs còmics sobre la doble personalitat dels protagonistes. La proposta que ens ofereix el director alemany Robert Schwentke podria resultar atractiva, però no ho és. Sobretot si la contemplem com una revisió del subgènere de les buddy movies –pel·lícules sobre parelles de policies– que durant uns quants anys va convertint-se en una curiosa recepta comercial. Ara sembla com si les pel·lícules d'acció necessitessin trobar camins per reforçar la inversemblança i apostar per tot allò fantàstic.

Perquè una pel·lícula d'aquest gènere funcioni cal que hi hagi una certa química entre els protagonistes. La parella formada per Ryan Reynolds –Buried– i Jeff Bridges –convertit en caricatura del personatge de Valor de ley– no acaba de funcionar. Les troballes que vol tenir la pel·lícula s'esgoten ràpidament i la imaginació dóna pas a l'entreteniment més simplista. El més curiós són les escenes que transcorren en un hipotètic cel on un seguit de buròcrates intenten recol·locar els morts que arriben i donar-los una segona oportunitat. Malgrat una certa ironia amb la creació del més enllà, el conjunt ens acaba fent enyorar Coronel Blimp, de Michael Powell.

R.I.P.D.
Direcció: Robert Schwentke Interpretació: Ryan Reynolds, Jeff Bridges, Kevin Bacon Gènere: acció-comèdia País: EUA, 2013


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
R.I.P.D. Brigade Fantôme

«R.I.P.D. Brigade Fantôme»

Gènere: Acció
Direcció: Robert Schwentke.
Intèrprets: Ryan Reynolds, Jeff Bridges.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA