cultura

Material per a l'espectacle

TV3 estrena ‘Oh Happy Day', un concurs musical protagonitzat per grups corals

Eduard Farelo recalca que es fuig del repte individual,
a diferència d'altres xous

La música sempre ha estat material televisiu, i ara que Tele 5 reviu l'esperit d'Operación triunfo amb La voz i que TVE prepara un xou musical dirigit a solistes amb Uno de los nuestros, TV3 aposta també per aquest tipus de talent shows dirigit, però, a grups vocals i corals del país.

Amb Oh Happy Day (TV3, 22.10 h), la cadena catalana vol fer visible una tradició arrelada al país i que porta associada molts valors, segons va destacar dijous, durant la presentació del programa, Cristina Muñoz, cap de l'àrea d'entreteniment i culturals de Televisió de Catalunya. “TV3 havia de donar visibilitat a aquesta manifestació tan estesa, perquè és una televisió pública i perquè és material d'entreteniment”, va assegurar Cristina Muñoz, en relació amb un projecte que TV3 realitza en col·laboració amb la productora Veranda TV i que s'espera que sigui “la revolució del curs”.

Als Estats Units, la NBC emet des del 2007 Clash of the Choirs, que Cuatro va adaptar a l'Estat espanyol el 2009 amb el nom de La batalla de los coros. Un any després, la cadena basca ETB va emetre aquest format amb el mateix títol, de positivisme encomanadís, que TV3. En aquest sentit, el presentador d'Oh Happy Day, l'actor Eduard Farelo, va destacar “l'entusiasme que contagien els grups” i “l'emoció que els dóna la música”. Farelo també va incidir en el “gran tret diferencial d'Oh Happy Day” respecte d'altres concursos d'aquestes característiques. Pel presentador, el programa de TV3 “fuig de la lluita individual” i del “repte personal” i s'enfoca en les “grans famílies” que són les corals.

El concurs enfrontarà nou grups amb vista a la final del 21 de desembre, en la qual decidirà el públic. En les edicions eliminatòries avaluarà les corals un jurat, format pels músics Guille Milkyway, Elena Gadel, el director coral Pedro Pardo i l'actriu Sílvia Abril. El premi per a la coral guanyadora serà una gira internacional. També es preveu que les corals enregistrin un CD amb les cançons del programa.

LA XIFRA

170
cantants de
Coral·lí, Singfònics, Ol'Green, Flúmine, Geriona, Tons i Sons, Deu de Veu, Gospelians i Messengers.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA