cultura

Bufons amb llicència per dir quatre veritats

Del llegat de Shakespeare n'han sortit Macbeths i Hamlets de mil i un colors, però els seus folls no han tingut mai la mateixa sort. Ara, dins el marc de Temporada Alta, el tàndem còmic format per Xicu Masó i Carles Martínez, sota la direcció de Miquel Gorriz, s'encarrega d'homenatjar-los tot exercint de bufons a l'escenari i oferir un gran divertimento que no obvia la crítica social ni la realitat dels nostres dies. Mitjançant l'humor i grans dosis d'ironia, aquests folls tenen llicència per dir a tothom les veritats, per més feridores que siguin, i, a falta de rei, el públic esdevé l'ase dels cops de les seves pulles. Són Els folls de Shakespeare i el seu recital s'estrenarà divendres, 4 d'octubre, un dia després que el festival gironí aixequi el teló. Se'n farà una segona funció l'endemà, també a les nou del vespre.

Marc Rosich i Llàtzer Garcia, autors del text, remeten als germans Marx, Monty Python i a Tip i Coll per donar una idea del tipus d'humor absurd i d'esquetx amb el qual han vestit aquesta obra que, pel seu director, té la “capacitat de relativitzar-nos”. Xicu Masó, per la seva banda, va més enllà i adverteix que l'espectacle és “una bomba de rellotgeria a escena”. I no només per fer esclatar de riure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen