cultura

cinema

El xilè ‘Necrolovers', millor curt en un Acocollona't que no para de créixer

Els fantasmes de ‘Presence required' s'enduen el segon premi i el premi del públic

Els zombis de ‘La otra cena' són premiats com a millor curt gironí

La producció xilena Necrolovers, dirigida per Víctor Uribe, ha estat considerada el millor curt de la tercera edició de l'Acocollona't. Segons el jurat, aquesta fantasia romàntica en blanc i negre i sense diàlegs ha estat mereixedora del premi –dotat amb 600 euros– per “la posada al dia dels cànons clàssics del fantàstic, barrejant el cinema de terror de la Universal amb el nervi d'un primerenc Sam Raimi. Tot, servit mitjançant una vigorosa i brillant resolució visual i tècnica”.

Per la seva banda, la producció nord-americana protagonitzada per fantasmes de lloguer Presence required, dirigida per l'espanyola María Gordillo, s'ha endut el segon premi (400 euros) i el premi del públic. El premi al millor curt amateur ha correspost a Diafracma, del sevillà José Antonio Mesa, i l'amor zombi de La otra cena, obra del realitzador d'Amer Albert Blanch, ha guanyat el premi al millor curt gironí (300 euros en material de la Llibreria 22). Finalment, el treball de Javier Pueyo ha estat escollit millor clip de la secció El terror segons...

El jurat l'han format Ivan Villamel, organitzador del Cortópolis Madrid; Pere Vall, crític de Fotogramas, i Ignasi Arbat, director i presentador del programa de Ràdio Salt Ningú no és perfecte, que aquest any ha celebrat el seu desè aniversari. Una nodrida representació del blog Els Bastards ha premiat el curt gironí.

El Cinema Truffaut va ser diumenge l'escenari escollit per posar punt i final a la 3a edició de l'Acocollona't, amb la cerimònia d'entrega dels premis i la cloenda del festival. Aquest any, però, l'escenari principal s'ha desplaçat als Albéniz Plaça, que, amb la seva majestuosa sala 11, oferien més capacitat. El repte que s'ha saldat amb un èxit rotund, ja que la mitjana d'espectadors durant les dues sessions de projeccions de curts a concurs i la gala inaugural va ser d'uns 250 espectadors. A això cal sumar-hi les 400 persones que van participar en la II Zombie Walk.

Un dels seus directors, David Ruiz, s'ha mostrat d'allò més satisfet amb el creixement exponencial d'aquest festival, del qual s'han fet tan sols tres edicions. “El suport de la gent compensa la nostra dedicació i és un estímul per continuar endavant si les institucions hi continuen renovant la seva confiança”, va manifestar Ruiz. Pel que fa les obres, es va mostrar molt satisfet per l'increment gradual del nombre de curts que es presenten a concurs, dels 85 de la primera edició als 145 d'aquesta tercera.

Mirant el futur

De cara a la pròxima edició, Ruiz anuncia una internacionalització més gran del festival –aquest any els dos primers premis han estat per a produccions estrangeres–, petits retocs per augmentar la participació de gent disfressada en la Zombie Walk –“als gironins els agrada treure-hi el cap, però encara s'hi han d'implicar més”, considera Ruiz– i la presència d'autors de renom dins el gènere.

Tot un fenomen

Està demostrat que el cinema no està en crisi i que hi ha més fam que mai de productes audiovisuals. Festivals com el de Sitges han demostrat que, més enllà de la crisi pressupostària, la gent respon quan hi té interès, i això mateix ha aconseguit l'Acocollona't en tan sols tres edicions. Veure cinemes de gran capacitat com els Albéniz Plaça plens de gom a gom no només ens omple de satisfacció als cinèfils, sinó que també anima un sector, el de l'exhibició cinematogràfica, en continu descens d'espectadors. Organitzar esdeveniments, oferir qualitat i motivar l'audiència a la qual va dirigida és cada cop més indispensable, i aquest festival compleix tots tres requisits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia