cultura

teatre

Ivan Benet dóna vida al mico ‘elegant' de Kafka, amb música de Sílvia Pérez

L'actor ha traduït de l'alemany ‘Informe per a una acadèmia' i l'ha codirigit amb Xavier Ricart

El monòleg s'estrena aquesta nit al Teatre de Salt

L'actor Ivan Benet (Vic, 1976), un habitual de Temporada Alta, hi estrena el seu projecte creatiu més complet, també com a traductor i director. Benet, que té arrels alemanyes i ha estudiat la llengua de Kafka, ha traduït Informe per a una acadèmia i avui estrena al Teatre de Salt (21 h, 28 i 18 euros) aquest monòleg, codirigit amb Xavier Ricart que inclou uns vint minuts de música original de Sílvia Pérez Cruz, coproductora de l'obra amb Julio Manrique, Gatcapat i Temporada Alta. El director del festival, Salvador Sunyer, va recordar ahir que José Luis Gómez i Xicu Masó ja havien portat a Temporada Alta el clàssic de Kafka, que “parla sobre la llibertat i la capacitat per adaptar-se als canvis, un tema molt actual”.

Sobre el protagonista, el simi caçat a la selva que aprèn a parlar i es civilitza tant que acaba convertit en una celebritat de l'espectacle –en un crooner en aquesta versió, molt fidel al text de Kafka–, Benet destaca que és “un ésser tan sorprenentment adaptat i evolucionat que s'ha convertit en algú molt elegant, en el sentit etimològic d'algú que sap elegir”. Per Benet, l'obra de Kafka “té profunditat i alegria, ironia i mala bava”.

Sílvia Pérez Cruz ha creat cançons –un estàndard jazzístic en anglès i una peça de cabaret en alemany– i música instrumental, en la seva primera gran incursió teatral com a autora. Tot i que no hi volia cantar, al final ho fa, com també canta Ivan Benet en aquesta obra en què la música –enregistrada– té un paper important.

Farrés, Claret Papiol... i els gossos

Temporada Alta ha programat dues estrenes per al públic familiar, l'últim cap de setmana del festival. Demà, la companyia Farrés Brothers i Cia oferirà a El Canal de Salt tres funcions de l'espectacle Tripula: un divertit viatge cap a dimensions desconegudes dins d'un globus aerostàtic en desús. Aquest espectacle, recomanat a partir de 8 anys, es podrà veure a les 12 h, les 16 h i les 18 h i l'entrada costa 10 euros.

Diumenge, el clown Claret Papiol estrenarà a La Planeta l'espectacle K.O.L. 1714, protagonitzat per un pagès tradicional que es veu obligat a abandonar els seus costums per l'absurda obsessió per la modernitat (18 h, 9 euros).

Avui també arriba a La Planeta l'obra Ivan i els gossos, de Hattie Naylor, la història d'un nen salvatge urbà al Moscou postcomunista, dirigida per Pau Carrió i interpretada per Pol López (21 h, 18 euros). L'obra va rebre el premi de la crítica Serra d'Or.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA