Martina Filjak, guanyadora del concurs Maria Canals del 2008, actua avui al Festival de Santa Florentina

La pianista croata Martina Filjak, guanyadora el maig del 2008 de la 54a edició del concurs internacional Maria Canals de Barcelona, protagonitzarà aquesta nit (22.00 h; 25 euros) el penúltim recital de l'onzè Festival de Música Clàssica Castell de Santa Florentina, a Canet de Mar. Filjak, de 29 anys, interpretarà en una primera part la Sonata op. 14 núm. 1 en Mi Major de Beethoven i les Variacions op. 35 de Paganini. En una segona, el Nocturn op. 9 de Scriabine, la Balada núm. 4 en Fa Menor de Chopin, Triana d'Albéniz i Islamey de Balakirev.

Des del seu debut amb dotze anys, Filjak ha actuat en nombrosos auditoris de prestigis i ha estat premiada en dues ocasions com a jove artista croata amb més talent. Entre els altres guardons, s'ha d'afegir el primer premi de la Cleveland Piano Competition, un dels més prestigiosos del món, obtingut recentment. Filjak va néixer a Zagreb en una família de pianistes i ha estudiat en ciutats com ara Viena, Rotterdam i Hannover.

D'altra banda, el Festival Castell de Santa Florentina, en marxa des del 18 de juliol, es tancarà dissabte vinent amb una vetllada clàssica de la mostra: una gala de tenors compartida, en aquesta ocasió per Alex Vicens, Ji Min Park i el jove tenor mataroní Josep Fadó. Interpretaran, amb Ricardo Estrada al piano, cançons catalanes i italianes, així com àries d'òpera.

LA PROTAGONISTA

MARTINA FILJAK
PIANISTA
Nascuda a Zagreb (Croàcia) fa 29 anys, Martina Filjak ha guanyat concursos com el Maria Canals del 2008 i, més recentment, el Cleveland Piano Competition dels EUA. Fa uns mesos va gravar un primer disc pel segell Naxos


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà