Música

música

xavier castillón

Strenes i els seus concerts irrepetibles

El festival Strenes tornarà a convertir Girona, a partir de dijous vinent i durant tres setmanes, en capital de les novetats musicals

Hi haurà estrenes absolutes de Mishima, Joan Dausà i Sanjosex

Promo Arts Music, organitzador dels festivals Acústica i Sons del Món, va posar en marxa l'any passat un nou festival a Girona, Strenes, amb el propòsit que es convertís en un aparador de les novetats musicals de cada temporada a Catalunya. Les prop de 7.000 entrades venudes el 2013 van avalar un nou concepte de festival urbà i primaveral, on es presenten en directe nous discos i gires, espectacles irrepetibles i nous talents emergents. Tot plegat presentat amb un format de festival cinematogràfic, amb seccions –Strenes, Únics, Descobertes, El que vindrà...– i detalls com ara la catifa vermella i el photocall a l'entrada dels concerts i la petita entrevista introductòria a l'artista, just abans de començar.

Aquest any, hi haurà estrenes absolutes com ara les de Mishima, Joan Dausà, Joan Colomo, Quico Pi de la Serra, Glaucs, Xebi SF (Sàvats) i Sanjosex, que tancarà el festival el 13 d'abril, tot i que hi haurà una bola extra, per cortesia d'Els Amics de les Arts, el 30 de maig. També s'hi presentaran els projectes més recents de Gerard Quintana, Joan Masdéu, Sara Pi, Oques Grasses, Judit Neddermann, el trio format per Sisa, Quimi Portet i Joan Miquel Oliver, el duet Pau Riba & Pascal Comelade, etcètera. En aquesta intensa programació destaquen els concerts de la secció Únics, creats expressament per al festival: l'inaugural Cançons de revolta, Els Pets amb orquestra, Macedònia amb cobla i corals, Miquel del Roig amb una bona colla d'amics, els aniversaris de Feliu Ventura (20è) i Acció (5è) i el concert número 300 de l'Orquestra Di-versiones, amb els seus ídols Jeanette, Santi Carulla (Mustang) i Leslie (Sírex) com a convidats d'honor.

strenes 2014
Del 27 de març al 13 d'abril
La segona edició d'aquest festival dedicat a les estrenes musicals de la temporada inclourà mig centenar de concerts i altres activitats en 18 dues molt intensos. www.festivalstrenes.cat

‘cançons de revolta'

El concert inaugural de Strenes és el més únic i irrepetible: “Una producció pròpia internacional, que també té l'objectiu d'universalitzar el procés català, en l'any del Tricentenari.” Aquest concert col·lectiu reunirà diverses veus que han destacat pel seu compromís social i polític i pels seus cants de llibertat i revolta. Hi actuaran, entre altres, Mouss i Hakim (foto), cantants del grup Zebda, altaveu de la França mestissa i perifèrica; la cantautora tunisiana Emel Mathlouthi, considerada la veu de la Primavera Àrab; Joan Isaac, que recordarà Puig Antich en el 40è aniversari de la seva mort; João Afonso, per fer memòria de la Revolució dels Clavells que va portar la democràcia a Portugal fa també 40 anys; Cesc Freixas i Quico Pi de la Serra, dues veus inconformistes d'ara i de sempre, i l'actriu Montserrat Carulla, tots ells disposats a tombar L'estaca.

miquel del roig

Sempre sol a l'escenari amb la seva guitarra i un repertori inesgotable de cançons pròpies i alienes, Miquel del Roig sorprendrà a Strenes amb un concert realment únic en què estarà acompanyat d'amics com ara Els Catarres, Strombers, Ebri Knight, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i Albert Fort (Di-versiones). Per què tanta gent? Perquè Miquel del Roig gravarà aquella nit el seu primer disc en directe, crític i sarcàstic com sempre, però amb una petita ajuda dels amics.

macedònia amb cobla

Macedònia presentarà a Girona el seu nou espectacle, amb la cobla Lluïsos de Taradell, i un bon reforçament vocal: els nens i nenes de les corals infantils gironines Preludi, Aula Musical i Geriona. Més de cent persones a l'escenari i el ple pràcticament garantit.

els pets i jove orquestra de l'auditori

Els Pets van recollir fa pocs dies el premi Enderrock de la crítica al millor disc de pop-rock en català del 2013, per L'àrea petita, en un acte que va tenir lloc al Teatre Municipal de Girona. Ara els de Constantí tornen al mateix escenari per actuar en la bona companyia de la Jove Orquestra de l'Auditori de Girona, que l'any passat ja va tocar amb Maria del Mar Bonet a Strenes. També com aquell concert, el d'Els Pets està patrocinat per la Fundació Valvi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES