cultura

música i arts escèniques

Chano Domínguez, Sanjosex, Manel i La Iaia seran a Í-taca

El festival baix-empordanès s'amplia a Bellcaire, Gualta i Pals, per crear un circuit de 8 localitats i 14 escenaris diferents

“Tenim el dret a decidir i el volem per a tot!”, és el lema d'aquest any

El festival Í-taca (Cultura i acció al Baix Empordà) ha fet un salt en la seva segona edició, amb una dotzena de concerts i altres activitats com ara representacions teatrals, exposicions i una mostra audiovisual que tindran lloc del 25 de maig al 12 de juliol en 14 escenaris de 8 localitats diferents: la Pera, Púbol, Palafrugell, la Bisbal d'Empordà, Torroella de Montgrí i, com a últimes incorporacions, Bellcaire, Gualta i Pals. El festival manté la seva línia reivindicativa “per la salut de la cultura” i contra la pujada de l'IVA cultural (21%), i continua venent ous i pomes amb un 4% d'IVA, en comptes d'entrades. A més, el festival va presentar ahir la seva segona edició a la rotonda de la plaça del Lledoner de Torroella, on es va mostrar una de les fotografies de gran format sobre les protestes socials dels últims anys, escollides per Crònica 21, que a partir del 25 de maig es podran veure en diferents rotondes de les localitats on té lloc el festival, amb el títol El crit cap a Í-taca.

A més d'Oques Grasses, Paco Ibáñez, Cèlia Pallí i Alberto San Juan, que ja es van anunciar prèviament, també actuaran en el festival el pianista Chano Domínguez, que el 28 de juny serà al Jazzpera; Sanjosex i Xebi SF actuaran el 14 de juny a Pals; l'Orchestra Fireluche, el 22 de juny a Gualta; Lídia Pujol, el 27 de juny a la Pera; Joan Dausà, el 4 de juliol a Torroella; Manel, el 6 de juliol a l'escenari de les havaneres de Calella; La Iaia i la Cobla Bisbal Jove, l'11 de juliol a la plaça del Castell de la Bisbal, i Carmen 113, el 12 de juliol a l'Alternativa de la Bisbal. A més, la Microcaravana de cultura inquieta La Fresca portarà l'espectacle itinerant d'Ernesto Collado i Bàrbara van Hoestenberghe per diversos pobles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona