cultura

La Giorquestra grava la música de Marc Timón per a un gran espectacle romà

‘Coliseum', produït per Drakonia amb desenes d'actors i cavalls, s'estrenarà el 4 d'octubre al Palau Sant Jordi

Uns 120 intèrprets participen en la gravació

La Giorquestra, la jove simfònica gironina creada pels germans Marcel i Jaume Sabaté, es vol especialitzar en la gravació de bandes sonores de pel·lícules i espectacles, en col·laboració amb l'Auditori de Girona. Ahir hi va començar la gravació de la banda sonora de Coliseum (Els jocs de Roma), composta i dirigida pel músic empordanès Marc Timón per a aquest gran espectacle d'ambientació romana que la companyia catalana Drakonia estrenarà el 4 d'octubre al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Coliseum recrea les carreres de quadrigues i les lluites dels gladiadors, en la millor tradició de Ben-Hur i la més recent Gladiator, amb més de 70 figurants, 16 cavalls, 3 quadrigues i més de 80 tones de sorra. Coliseum narra la història de Marcus Ulpius, general romà condemnat a la sorra del Coliseu, que lluita per la seva llibertat amb la força de l'amor de Cleopatra d'Egipte. Per il·lustrar aquesta història, tant en les parts més èpiques com en les més romàntiques, Marc Timón ha compost una hora de música –influïda també per les bandes sonores clàssiques, però amb una visió renovadora–, creada al llarg de quatre mesos, amb textos en llatí real i en una llengua inventada que canta el cor ARSinNOVA. En la gravació també hi participarà Xavi Lozano, amb els seus “vents ètnics”, i una veu solista pendent de confirmació. En total, uns 120 intèrprets gravaran la música que sonarà enregistrada a l'espectacle i que molt probablement s'editarà també en disc. Per Timón, la Giorquestra és una formació “immillorable en qualitat i mida” que pot competir amb les orquestres de l'est d'Europa en la gravació de bandes sonores.

Nou premi Jerry Goldsmith per a Marc Timón

Marc Timón i Barceló (Castelló d'Empúries, 1980) és un músic i compositor molt polifacètic, que toca el tible a la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, és professor de piano clàssic i toca també els teclats a La Principal del Funk. Timón reivindica la cobla com la seva gran escola, però va completar la seva formació amb una llicenciatura en composició a l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) i, reforçant també la seva vocació comunicativa i literària, amb una altra llicenciatura en periodisme.

Timón ja és un habitual en el palmarès del Premi Internacional Jerry Goldsmith del Festival de Música de Cinema de Còrdova, on va ser premiat el 2007 per Havanera, el 2010 per Witches i aquest estiu per la banda sonora d'El árbol sin sombra, de Xavier Miralles.

D'altra banda, Marc Timón estrenarà el 9 de novembre, de manera simultània a Londres i París, una obra encarregada per la European Concert Hall Organisation per commemorar el centenari de la Primera Guerra Mundial. Es tracta d'una composició per a cor, quartet de corda, piano i clarinet, amb la lletra escrita en català. En les Festes de Sant Martirià de Banyoles també hi estrenarà una obra per a cor, cobla i percussió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú