cultura

Horta de Sant Joan exposa una singular col·lecció de gravats de Picasso

Són obres de la darrera etapa de l'artista, “molt poc conegudes perquè han estat poc difoses”

La mostra obrirà dissabte al Cap de l'Ecomuseu dels Ports

La figura de Picasso, que els anys 1898 i 1909 va fer dues llargues estades a Horta de Sant Joan i hi va estar estretament vinculat, torna ara a fer-se present al poble amb una altra exposició de la seva obra. El Cap de l'Ecomuseu dels Ports inaugurarà aquest dissabte la mostra La doble flauta, que aplegarà una vintena de gravats que Picasso va realitzar els últims anys de la seva vida, en la dècada dels seixanta.

Les obres procedeixen de la Fundación Universitaria Iberoamericana (Funiber), que al novembre va inaugurar una primera exposició amb aquesta sèrie a Lleó que està previst que al llarg d'aquest any recorri diversos països. Horta de Sant Joan és el primer municipi català que exposarà aquesta col·lecció exclusiva. Unes peces que, segons Elias Gastón, president del Centre Picasso d'Horta, “són molt poc conegudes, perquè han estat molt poc difoses fins ara”.

Els gravats –de format mitjà-gran– es basen en temes mitològics. Picasso hi interpreta diversos personatges històrics i mitològics, a més de retrats de dones i algunes obres amb tocs d'erotisme. “És una sèrie amb gravats molt diversos”, explica Elias Gastón.

La mostra s'inaugurarà al Cap de l'Ecomuseu –al centre històric d'Horta de Sant Joan– aquest dissabte, dia 6, i estarà oberta fins al 30 de setembre. El muntatge La doble flauta dóna continuïtat a una altra mostra que aquest estiu s'ha pogut veure al mateix espai d'Horta, El entierro del conde Orgaz, també amb gravats de Picasso. En aquest cas, es tractava d'una sèrie d'obres de temàtica eròtica que Picasso va crear inspirant-se en Goya.

Un “bon estiu” al Centre Picasso

El Centre Picasso d'Horta, que a mitjan any passat es va veure obligat a tancar entre setmana i a obrir només els caps de setmana i dies festius per la falta d'ajuts de l'administració i per una davallada del nombre de visitants, ha viscut enguany “un bon estiu”: “Hem registrat un important augment del nombre de visitants”, explica el responsable del centre, Elias Gastón. En espera de fer el recompte final, Gastón calcula que “entre 1.000 i 1.500 persones” han visitat a l'agost aquest equipament de la Terra Alta dedicat a Picasso. Un augment que atribueix sobretot al temps: “Com que aquest estiu ha estat plujós i amb mal temps, els turistes que s'estan a la costa han agafat el cotxe i han vingut a les comarques de l'interior”, segons Gastón. El vessant negatiu continua sent la falta d'ajudes públiques per al manteniment del centre: “Això no ha canviat; estem bastant igual que fa un any, perquè l'administració no ha respost”, lamenta Gastón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pensament

Mor el filòsof i polític Josep Maria Terricabras

Girona
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona
NOVETAT EDITORIAL

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA