cultura

Inicien la dissolució del consorci del Museu de l'Empordà

La comissió informativa demanarà que es comencin els tràmits per suprimir l'ens que ara gestiona el museu

L'Ajuntament de Figueres demanarà dilluns la dissolució del consorci del Museu de l'Empordà, en el qual també hi ha representats el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i la Fundació Gala Dalí. Segons va informar ahir el consistori, l'Ajuntament inicia així els tràmits per fer la polèmica supressió del consorci que gestiona el Museu de l'Empordà “d'acord amb el full de ruta traçat”.

Es farà dilluns vinent, a través de la comissió de Territori i Serveis a les Persones, que sol·licitarà al consell plenari del consorci que iniciï la tramitació per a la dissolució de l'ens “per mutu acord de les parts, i de conformitat amb el que s'estableix en els estatuts”.

L'Ajuntament de Figueres recorda que, “com es va explicar divendres”, la dissolució de l'ens que gestiona el Museu de l'Empordà comportarà l'acomiadament de la directora actual, Anna Capella, “que ocupa aquesta plaça com a personal eventual de confiança”, diu el consistori. La gestió del Museu de l'Empordà, arran de la dissolució del consorci, passarà a dependre directament de l'Ajuntament de Figueres.

“La dissolució de l'ens no suposa ni un qüestionament de l'equipament com a servei públic, ni una minva dels seus recursos, sinó tot el contrari, pretén fer més eficaços i eficients possibles els recursos que s'hi dediquen”, explica l'equip de govern de CiU. En aquest sentit, la Fundació Gala Dalí i el Consell Comarcal continuaran fent les aportacions anuals que han fet fins ara, de 25.000 i 9.000 euros, respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia