cultura

La Calòrica dibuixa a ‘Bluf' la insatisfacció

La companyia estrena a La Planeta l'obra guanyadora del premi Quim Masó

Bluf d'enganyifa i estafa. Bluf també de decepció, amb forma d'onomatopeia de còmic, perquè la novel·la gràfica nord-americana ha estat un dels principals referents de la companyia barcelonina La Calòrica per crear Bluf, obra guanyadora del 8è premi Quim Masó de projectes de producció teatral, que s'estrena avui a La Planeta de Girona (22 h, 18 euros), dins de Temporada Alta . Joan Yago és l'autor i Israel Solà el director d'aquesta obra amb històries múltiples i espais esquemàtics que funcionen com vinyetes de còmic en què es mouen una dotzena de personatges interpretats per cinc actors i actrius: Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López, Marc Rius i Júlia Truyol. Albert Pascual ha dissenyat l'escenografia i el vestuari dins d'aquest equip ben compenetrat, que ha estrenat cinc obres en cinc anys de trajectòria.

“La novel·la gràfica reflecteix els problemes de l'individu contemporani millor que el cinema i el teatre, i de vegades introdueix en un context molt realista elements que no ho són gens, com ara animals que parlen”, expliquen els implicats en aquest Bluf, que té com a tema central la nostra inesgotable insatisfacció per una vida que no havíem imaginat així: un drama que pot arribar a ser també “la comèdia més esbojarrada que es pot imaginar”. Bluf es podrà veure també el 29 d'octubre a la Fira de Manacor i l'estiu vinent al Grec de Barcelona, que col·labora amb el premi Quim Masó.

Joel Joan suspèn ‘Prendre partit'a Girona

L'espectacle Prendre partit, dirigit per Josep Maria Pou i coprotagonitzat per ell i Joel Joan, que s'havia d'estrenar el 14 de novembre al Teatre Municipal de Girona, s'ha suspès per “motius de salut (esgotament i estrès)” de Joel Joan, segons un comunicat de la productora Focus enviat a Temporada Alta. El festival retornarà l'import íntegre de les entrades venudes de la següent manera: les localitats venudes a través del web rebran la devolució de forma automàtica; i l'import de les entrades adquirides a taquilla serà retornat mitjançant transferència bancària, enviant un correu amb el nom, les localitats i el número de compte a [email protected].



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda