Música

novetat

xavier Castillón

El ‘selfie' sonor de XVB

Xavi Vidal i Berni Mora revisen deu cançons ja editades, a ‘Autoretrats'

Xavi Vidal i Berni Mora treballen junts en el projecte XVB des de fa gairebé disset anys, quan van publicar el disc Vital.pop (1998), un treball experimental que va obrir una discografia tan constant i metòdica com personal –Intro (2001), Després, aurora (2004), Maquinària sensible (2005), Elemental (2008) i Heretges (2010)–, fins a arribar, també el 2010, a la reunió commemorativa del 20è aniversari de La Gran Aventura, l'històric grup sabadellenc que Xavi Vidal va liderar en la primera meitat dels anys noranta. Ara, XVB tanca una etapa amb una síntesi de la seva obra titulada Autoretrats, un disc editat pel nou segell Microscopi que inclou onze temes, deu dels quals són revisions de cançons ja editades en els seus treballs anteriors.

“No és un recopilatori: són noves gravacions i versions renovades d'una sèrie de temes ja coneguts que ara hem portat a altres paratges inèdits, perquè la nostra música té ara una sobrietat que fa 7 o 8 anys no tenia. Hem envellit a la nostra manera, sense fer cas de les opinions alienes i tenint molt clar que, en música, tot és vàlid”, afirma Xavi Vidal, la veu principal d'aquest projecte en què Berni Mora toca diversos instruments i produeix, amb el suport rítmic del baixista Enric Romà (Tancat per Defunció) i el bateria Marc Corominas (Objectes Perduts). “L'hem titulat Autoretrats perquè és com un selfie musical i hem tingut molta cura en la selecció de les cançons. Tots són temes molt vigents i, en realitat, el disc és un autoretrat d'un moment molt precís de la nostra trajectòria, perquè les cançons estan vives, van mutant: les estàs acabant cada dia i és un procés que no té fi.”

XVB han gravat el disc al seu propi estudi de Sabadell, el Fundaestudi, sense utilitzar gaires màquines en el procés, i Juanjo Muñoz n'ha fet la masterització al Catmastering de Manresa. El disc s'obre amb Respira amb mi, un tema de Després, aurora, i continua amb un repàs força equilibrat de la resta de la seva carrera: En el camí, Marges, Món nou, No!, Tan lluny, La defensa, L'infinit a les mans, Amb els teus ulls i Hotel Victòria. Autoretrats es tanca amb l'únic tema inèdit, Volem córrer més, una cançó del 2008 que en el seu moment “va quedar al calaix”. Aquests músics experimentats i perseverants –“Ho fem perquè no sabem fer res més, però ara és molt difícil ser músic professional en aquest país”– volen presentar Autoretrats a l'abril a la casa Turull, seu del Museu d'Art de Sabadell, on van fer la sessió de fotos del disc.

Nou disc de XV
Xavi Vidal també està enllestint un nou disc en solitari, Simetria, que té previst publicar abans de l'estiu, també amb Microscopi. Gestat entre Catalunya i Grècia, Simetria és un disc “més fet i deixat estar, més energètic” gravat amb una nova banda de clara vocació rockera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pensament

Mor el filòsof i polític Josep Maria Terricabras

Girona
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona
NOVETAT EDITORIAL

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA