cultura

La Fundació Tom Sharpe compartirà una sala de la biblioteca de Palafrugell

El consistori aprovarà dimarts la cessió compartida de la polivalent d'aquest equipament

Xavier Rocas serà el representant municipal en el patronat

La metgessa de Palafrugell Montserrat Verdaguer, l'hereva literària de l'escriptor Tom Sharpe, disposa ja de manuscrits, fotografies originals, biblioteca personal, estris d'escriptura i de fotografia de Sharpe. Per tal que es gestioni adequadament tot aquest patrimoni, Verdaguer està configurant legalment una fundació que serà l'encarregada de fer la difusió de l'obra i del personatge. Durant aquest procés, la marmessora ha fet saber a l'Ajuntament que el seu desig és que un dels patrons de la fundació sigui l'Ajuntament i, perquè això sigui factible, demana que la institució designi un representant. Aquest és el tràmit que es farà dimarts de la setmana vinent, amb l'aprovació de l'acord a través del ple municipal.

L'Ajuntament de Palafrugell donarà el vistiplau a través de la votació del plenari a l'acceptació de la proposta d'exercir de patró de la fundació. Designarà així mateix Xavier Rocas, el regidor de cultura, com a representant municipal en la fundació. De la mateixa manera, l'acord del plenari servirà per donar validesa a la cessió compartida de la sala polivalent de la biblioteca municipal, del carrer Sant Martí, 18, de Palafrugell per tal que sigui utilitzada com a seu de la fundació, l'espai que pot ajudar a donar difusió a l'obra de Tom Sharpe.

Entre el material que es va poder ingressar en el fons destinat a la Fundació Tom Sharpe al llarg de l'any passat hi ha llibres, manuscrits de les novel·les i dos quadres inspirats en Wilt, l'obra de més èxit de l'escriptor, que també ha llegat les pipes, les màquines d'escriure, la biblioteca, correspondència, contractes, dietaris i moltes fotografies, ja que durant els anys que Sharpe va viure a Sud-àfrica va esdevenir un lluitador antiapartheid,.

La constitució de la fundació va topar al llarg de l'any passat amb problemes pressupostaris. Verdaguer va afirmar ara fa un any que confiava a poder fer dipòsit de llibres i manuscrits als fons reservats de la UdG.

LA DATA

6.6.2013
Llafranc.
L'escriptor anglès Tom Sharpe va morir a Llafranc, on s'havia instal·lat l'any 1995.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia